I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Vjačanin ne može u London, iako ima srpski pasoš

FINA nije izdala potrebnu dozvolu Rusu sa srpskim pasošem i on neće moći da nastupa na Evropskom prvenstvu u Londonu.

Arkadij Vjacanin 3 prsta

Iako je srpski tim na Evropskom prvenstvu u Londonu trebalo da broji osam plivača, u glavnom gradu Velike Britanije nastupiće ih samo sedam.

Rus Arkadij Vjačanin, koji je pre više od godinu dana dobio državljanstvo Srbije i član je PK Proleter, ipak neće moći da pliva pod našom zastavom. FINA mu neće dozvoliti nastup u Londonu jer više od polovinu vremena od kada je dobio pasoš nije proveo u Srbiji.

Fordomanija

– Kako trenutno stvari stoje Vjačanin neće plivati u Londonu. FINA je poslala obrazloženje da nije proveo više od 50 odsto vremena u Srbiji od kada je dobio državljastvo u martu prošle godine. To je jedan od glavnih uslova da mu se izda dozvola za nastup“, objsnio je za „Sportski žurnal“ predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Postoji još poneki promil šanse da FINA ipak donese pozitivnu odluku u korist Srbije, kako bi zvanično plivač Proletera iz Zrenjanina mogao da pliva za Srbiju. Vjačanin je osvojio dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine u disciplinama 100 i 200 metara leđno, a poslednje veliko takmičenje na kojem je nastupao je SP u Barseloni 2013.

Vjačaninu prija zrenjaninska voda

Vjačaninu na Gradskom bazenu u Zrenjaninu

– Velika šteta. Izborio je A olimpijske norme i na 100 i na 200 metara leđno i u Londonu bi sigurno bio jedan od kakndidata za medalju u obe discipline. Da ne govorimo o o žalu zbog izuzetno kvalitetne štafete 4×100 metara mešovito, koju bismo imali sa njim – dodao je Drobac.

Srpski tim imaće sedam predstavnika u Londonu – Velimira Stjepanovića, Čabu Silađija, Ivana Lenđera, Vuka Čelića, Uroša Nikolića, Stefana Šorka i Andreja Barnu.

Evropsko prvenstvo u Londonu održava se od 16. do 22. maja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh