I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Vitezovi propustili prvu šansu za plasman u Prvu ligu, ali još nije kraj

Ekipa Wild Dogs iz Novog Sada plasirala se u Prvu ligu Srbije iduće sezone, nakon što je u finalnom meču Druge lige bila bolja od Vitezova iz Kleka sa 27 : 18.

Novosadska ekipa je tako krunisala sjajnu sezonu u kojoj su ostvarili sve pobede. Kao i pređašnjim utakmicama, i u ovoj su Divlji psi demonstrirali sigurnu igru u napadu i posebno u odbrani, iako su spram sebe imali izazovnog protivnika koji im je verovatno pružio i najjači otpor.

Dogsi su poveli u prvoj četvrtini sa dva tačdauna pasom i trčanjem; za prvi je bio zadužen već uigran tandem Luka Vujnović — Andrej Puškaš, dok je na dva psoeda lopte povećao mladi kvoterbek Srđan Skala.

I Taxi Zrenjanin

Iskusni kvoterbek Vitezova Lazar Sporin odgovorio je pasom za tačduan u drugoj deonici susreta, a uspešno hvatanje u end-zoni imao je Jovan Kleut. Međutim, domaćini nisu dali priliku za izjednačenje, pošto je ubrzo Vujnović novim tačdaun pasom, ovog puta za Đorđa Mitrovića, odveo svoju ekipu na 20 : 6 — što je bio rezultat s kojim su protivnici otišli na odmor.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvesno rasterećeniji tim učinkom, Dogsi su pomalo smanjili tempo, što su Klečani iskoristili, pa je tako raning-bek Majkl Lorens Tomas trčanjem dao nadu svom timu za eventualni priključak. Međutim, Vujnović je ponovo to stopirao, ovog puta i sam istrčavši za novi pogodak.

Vitezovi se ni tada nisu predavali i u duhu svog imena poneli se viteški, te su nastavili s pritiscima na stamenu odbranu Wild Dogsa čiji je napad, u tim trenucima, stao. Tako je Lorens Tomas još jednim rushing tačduanom smanjio rezultat, ali vremena za hvatanje priključka više nije bilo.

KRETANJE REZULTATA

7 : 0 — pas 40 yd, Vujnović ka Puškašu; PAT Vasilić
14 : 0 — trčanje 5 yd, Skala; PAT Vasilić
14 : 6 — pas 6 yd, Sporin ka Kleutu; PAT neuspešan
20 : 6 — pas 8 yd, Vujnović ka Mitroviću; PAT neuspešan
20 : 12 — trčanje XX yd, Lorens Tomas; PAT neuspešan
27 : 12 — trčanje 7 yd, Vujnović; PAT Vasilić
27 : 18 — trčanje 10 yd, Lorens Tomas; PAT neuspešan

Wild Dogsi su ovom pobedom prvi put u svojoj istoriji izborili učešće u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, pa će se dogodine priključiti prvoligaškoj družini.

S druge strane, za Vitezove ovo nije kraj, budući da će u utakmici doigravanja sa sedmoplasiranim timom Prve lige Srbije pokušati da izbore isti status kao njihovi današnji protivnici.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh