I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Vihor za Maju Ognjenović, najavljena obnova Gradskog stadiona

Kapiten svetskih šampionki odbojkašica Srbije, Maja Ognjenović, dobitnica je priznanja „Vihor“ za najbolju sportistkinju Vojvodine za 2018. godinu.

Na svečanosti u Pokrajinskoj vladi nagrade sportistima uručili su potpredsednik Ðorđe Milićević i sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez. U timskoj konkurenciji najbolji su šampioni Srbije odbojkaši Vojvodine i odbojkašice Vizure, koje sa velikim uspehom vodi trener iz Zrenjanina, Dejan Desnica.

PerSu marketi

Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniser Mitar Palikuća, prvak države i pojedinačno peti na Svetskom prvenstvu, najbolja sportistkinja je svetska prvakinja stonoteniserka Borislava Perić – Ranković, a Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „Spin“ iz Novog Sada i u muškoj i u ženskoj konkurenciji kada su u pitanju timovi.

Na svečanosti u Pokrajinskoj vladi nagrade sportistima uručili su potpredsednik Ðorđe Milićević i sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Za svega dve i po godine, ova Pokrajinska vlada uložila je blizu 700 miliona dinara u razvoj sportske infrastrukture i opremanje sportskih objekata. Takođe, obezbeđena su sredstva i za školski sport – za 115 projekata održavanja fiskulturnih sala i terena i opremanja škola sportskim rekvizitima“, izjavio je potpredsednik Milićević.

OBNOVA STADIONA U ZRENJANINU

On je naveo da će, nakon završetka prve faze rekonstrukcije stadiona u Subotici, na proleće početi i obnova atletskog stadiona u Zrenjaninu, za čega je iz pokrajinskog budžeta namenjeno 120 miliona dinara, kao i izgradnja novog sportsko-rekreativnog centra u Kuli.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez izjavio je da vrhunski sport, kao jedan od prioriteta resornog sekretarijata, ne bi bio moguć bez ulaganja u sportsku infrastrukturu, školski sport, sport žena i invalida i stipendiranja najtalentovanijih sportista, te da je godina na izmaku bila veoma uspešna za sportiste iz Vojvodine.

Uputivši čestitke ovogodišnjim dobitnicima „Vihora, Batez je rekao da će se Pokrajinski sekretarijat truditi da obezbedi maksimalnu podršku i za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh