I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Vihor za Ivanu Španović i Davora Štefaneka

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručili su danas, najuspešnijim sportistima i ekipama u 2016, najviše pokrajinsko sportsko priznanje „Vihor“.

Nagrada „Vihor“ dodeljena je u kategorijama sportista, sportistkinja, muških i ženskih sportskih organizacija, i po prvi put sportista i sportistkinja sa invaliditetom, kao i muških i ženskih organizacija osoba sa invaliditetom.

Na svečanosti u centralnom holu Pokrajinske vlade, predsednik Igor Mirović je, uz čestitke i najbolje želje dobitnicima ovog pokrajinskog priznanja, pred brojnim uglednim gostima, sportskim radnicima, članovima porodica najuspešnijih sportista, njihovim mentorima i članovima Pokrajinske vlade, istakao da su ovi sportisti učinili pobednicima i sve nas. On je podsetio da se radi o višestrukim sportskim šampionima, koji niz godina pronose slavu našeg sporta i naše zemlje i citirao reči Miloša Crnjanskog koje na najbolji način govore o vrednosti ljudskog bića da se raduje uspesima drugih.

I Taxi Zrenjanin

Predsednik Pokrajinske vlade istakao je da su naši najbolji sportisti, pobeđujući u ime Srbije i za Srbiju u konkurenciji mnogo većih i razvijenijih, svom narodu učvrstili i samopoštovanje i samopouzdanje. Mirović je istakao da je dužnost nas ostalih da odamo priznanje onima koji su to zaslužili, i da će bezrezervno podrška na putu daljih uspeha ovih sportista biti nastavljena.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez se zahvalio vrhunskim sportistima na postignutim uspesima, i podsetio da je 2016. godina bila možda jedna od najuspešnijih godina za srpski i vojvođanski sport u proteklim decenijama.

„Biti reprezentativac naše zemlje je čast, ali u isto vreme i velika obaveza, jer naši sportisti su navikli javnost na najbolje rezultate. Put ka vrhunskom rezultatu nije jednostavan proces“, istakao je Batez ovom prilikom i najavio da će već sledeće godine proširiti listu stipendista i dati podršku perspektivnim sportistima i njihovim trenerima sa ciljem da Tokiju na Olimpijadi imamo još više osvojenih medalja iz AP Vojvodine.

Tradicionalno priznanje, u vidu statue „Vihor“ , povelje i novčane nagrade, uručene su u Pokrajinskoj vladi rvaču Davoru Štefaneku, najboljem sportisti i atletičarki Ivani Španović, koja je izabrana za najbolju sportistkinju godine.

Davor Štefanek je u 2016. osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a Ivana Španović zlato na evropskom šampionatu u Amsterdamu, bronzu u Riju, trijumfovala je u Dijamantskoj ligi u Oslu i osvojila srebro u Portlandu.

Ovo tradicionalnog priznanja, koje se dodeljuje sa ciljem da se afirmišu vrhunski sport i sportisti, u konkurenciji najboljih muških ekipa pripalo je Sportskom udruženju uličnog basketa „Basket 3 X 3“, nosiocima titule svetskih šampiona. U konkurenciji ženskih ekipa nagrada je dodeljena Univerzitetskom džudo i sambo klubu „Slavija“ iz Novog Sada.

Od ove godine po prvi put priznanje „Vihor“ za najviše sportske domete, dodeljeno je i u kategorijama:najbolji sportista sa invaliditetom, koje je pripalo Laslu Šuranjiju iz Novog Bečeja, osvajaču zlatne i bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju u streljaštvu, i najboljoj sportistkinji sa invaliditetom, koje je dodeljeno Borislavi Perić Ranković, paraolimpisijskoj šampionki u stonom tenisu. U kategoriji najboljih ženskih ekipa osoba sa invaliditetom je izabran Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „Spin“ iz Novog Sada, takođe osvajač brojnih medalja na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je novčana nagrada od 435.430,00 dinara, dok je najuspešnijim pojedincima namenjeno 261.258,00 dinara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh