I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Veslačica Snežana Jakovljević osvojila srebro na Balkanijadi u Strugi

Balkansko prvenstvo u veslanju se održava u Makedoniji, a na ovom takmičenju učestvuje sedam zemalja – pored domaćina, svoje posade u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji u Strugi imaju i Rumunija, Bugarska, Turska, Grčka, Bosna i Hercegovina i Srbija.

Ljubica Tešmanović, Snežana Jakovljević, Jelena Erić i Andrea Poleksić sa trenerom Danilom Radovanovićem (Foto: VSS)

Prvog takmičarskog dana vicešampionke Balkana su postale devojke iz ženskog juniorskog četverca skul, a član ove posade je i veslačica Begeja 1883, Snežana Jakovljević.

Snežana Jakovljević (Foto: fb/VK Begej 1883)

I Taxi Zrenjanin

U konkurenciji juniorki do srebra su stigle Ljubica Tešmanović, Snežana Jakovljević, Jelena Erić i Andrea Poleksić, u izuzetno uzbudljivoj trci u kojoj su favorizovane Rumunke osvojile zlato u vremenu 6:42,12 minuta. Međutim, borba za drugo mesto je bila bespoštedna, a srebrnu medalju, osim naše, jurile su i posade Grčke i Turske. Srpkinje su sa vremenom 6:55,15 minuta u finišu za samo 36 stotinki bile brže od Grkinja (6:55,51), koje su zauzele treće mesto, dok je četvrta pozicija pripala Turskoj (6:58,75).

Četverac skul posle osvajanja srebrne medalje na Balkanijadi u Strugi. Foto: fb/VK Begej 1883

– Konkurencija je izuzetno jaka, mi priželjkujemo još medalja, ali ocena za danas je da je ženski čeverac skul, koji vodi trener Danilo Radovanović, ostvario odličan rezultat – rekao je koordinator juniorskih selekcija Srbije, Miloš Čudić, inače nekadašnji veslač VK Zrenex, koji već godinama gradi trenersku karijeru u VK Crvena zvezda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh