I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Evropsko zlato za Svetozara i Bojana Gostojića

Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu u sastavu Svetozar i Bojan Gostojić iz Aero kluba „Zrenjanin“ i Radoje Blagojević iz Aero kluba „Vojka“,  postala je sinoć evropski šampion ekipno na Evropskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj od 23. do 30. jula.

Bojan Gostojić

Njih trojica, nakon što su prošle godine osvojili svetski tron, pokazali su da su neprikosnoveni u kategoriji slobodno letećih modela F1B (modeli na pogon gumom) i sada izvojevali pobedu od ukupno 26 evropskih reprezentacija.

Svetozar Gostojić

PerSu marketi

JOŠ JEDNO SREBRO ZA SVETOZARA GOSTOJIĆA

Takođe, u pojedinačnom plasmanu izuzetan uspeh i vicešampionska pozicija za Svetozara Gostojića iz Aero kluba „Zrenjanin“ od ukupno 75 takmičara, nakon sedam regularnih turnusa i dva dodatna.

Nepovoljne vremenske prilike i malo jači vetar nisu omeli naše takmičare da budu najbolji što mogu i da postignu isto takav rezultat. Inače, jači vetar je otežavajuća okolnost jer modeli nošeni njime znaju da odu kilometrima daleko, a treba ih naći i vratiti za naredni turnus. U tom slučaju od izuzetnog značaja je i podrška ekipi, a nju su juče činili reprezentativci Srbije u druge dve kategorije – Slavko Savić iz Aero kluba „Nova Pazova“ i Andrija Pešić iz AK „Trstenik“, koji danas zajedno sa Radojem Blagojevićem nastupaju u kategoriji F1A (jedrilice) i Branko Bijelić iz Aero kluba „Ving“ iz Beograda, Živa Kovački iz Aero kluba „Zrenjanin“ i Stevan Janović iz Aero kluba „Sombor“, koji nastupaju sutra u kategoriji F1C (penjači).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Reprezentativci Srbije su iza sebe ostavili na drugoj poziciji Letoniju i na trećoj poziciji Poljsku, dok je pojedinačno najbolji bio Albert Bulatov iz Rusije ispred Svetozara Gostojića na drugom mestu i Pavela Lomova na trećem mestu, takođe iz Rusije i prethodnog juniorskog evropskog prvaka.

BOJAN GOSTOJIĆ POJEDINAČNO 21.

Pojedinačno Radoje Blagojević je osvojio visoku 12. poziciju i bio u grupi od 20 takmičara koji su ušli u flaj of (dodatne letove nakon sedam regularnih sa maksimalnim rezultatima), a Bojan Gostojić je pojedinačno osvojio 21. mesto, iako je u sedam turnusa imao samo jedan rezultat za sedam sekundi manji od maksimalnog. Njihovi pojedinačni rezultati i pozicije su pokazatelj koliko je konkurencija jaka u ovoj kategoriji i koliko je teško izdvojiti se kao najbolji, jer let od samo nekoliko sekundi manje izbacuje takmičara iz dalje igre. Ekipno su pokazali da su tim koji se ne vraća ni sa svetskog ni sa evropskog prvenstva bez zlata.

Slobodnoleteći modeli su najmasovnija grupacija u vazduhoplovnom modelarstvu. Oni lete slobodno na velikim površinama, bez ikakvog uticaja sa strane, a na takmičenjima se meri vreme leta u 7 startova.

F1B modeli na pogon gumom – gumenjaci;

Namotana gumena traka težine 30 grama okreće elisu i podiže je na visinu od 50 do 80 metara i zatim nastavlja slobodan let.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh