I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Veslanje: Jovana Arsić ubedljivo do zlata na „Vojvodina Openu“

U subotu i nedelju na jezeru Palić održana tradicionalna Internacionalna regata „Vojvodina Open 2013“ koja je okupila oko 500 takmičara iz šest evropskih zemalja. Članice Begeja osvojile 3, a članice Zreneksa 2 medalje. Jovana Arcić iz Zreneksa zablistala u skifu za seniorke.

Lični rekord u Beogradu: Jovana Arsić

Oduvala protivnice na Paliću: Jovana Arsić

Palić je proteklog vikenda još jednom bio centar veslačkog sporta u regionu. Tradicionalna Internacionalna regata „Vojvodina Open 2013“ i ove godine je ispunila očekivanja i još jednom pokazala zbog čega zauzima visoko mesto u društvu veslačkih takmičenja u ovom delu Evrope. Oko 500 veslača i veslačica iz šest zemalja Starog kontineta u subotu i nedelju, 6. i 7. jula 2013, ogledali su se za medalje na jezeru Palić pokazavši ovoj sport u najlepšem svetlu.

Uprkos činjenici da na regatnoj stazi nisu bili najidealniji uslovi, budući da je oba takmičarska dana duvao jak bočni vetar, veslači i veslačice iz 26 klubova bili su na visini zadatka. U veoma jakoj konkurenciji zablistala je takmičarka Zreneksa, Jovana Arsić. Ona ubedljivo stigla do zlata u finalu skifa za seniorke. Da ide Jovaninim stopama, pokazala je i njena mlađa koleginica iz VK Zreneks, Ana Milinković, koja je osvojila srebro u skifu za kadetkinje. Svetlana Ristin je bila peta u finalu skifa za juniorke.

PerSu marketi

Uspešan vikend imale su i veslačice Begeja. Jelena Momirov se plasirala u finale skifa za seniorke, gde je zauzela peto mesto. Jelena je veslala i dubl – skul za seniorke i zajedno sa koleginicom iz Grafičara, Lunom Ugrenović, osvojila bronzu. Julija Lazar je osvojila dve medalje u pionirskoj konkurenciji. Osvojila je zlato u skifu i bronzu u četverac – skulu, u kojem je veslala zajedno sa takmičarkama Palića i Grafičara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Regata na Paliću je bila jedna od značajnijih provera za juniore pred Svetsko prvenstvo, koje ih očekuju sredinom avgusta u Litvaniji kao i za ostale uzrasne kategorije koje su na Paliću stavile tačku na prvi deo sezone. 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh