I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Veliko sportsko srce Željka Malušića

Zeljko MalusicOve godine nagradu grada Zrenjanina zaslužilo je sedmoro pojedinaca i tri kolektiva. Među dobitnicima najznačajnijeg priznanja u gradu na Begeju je poznati sportski radnik i privatni preduzetnik, Željko Malušuć. On je vredno priznanje dobio za doprinos razvoju sporta i fizičke kulture.
Život je posvetio rvanju. Takmičio se deset godina za RK Proleter u mlađim kategorijama. Bio je treći na prvenstvu Jugoslavije kao junior i kao omladinac, dva puta drugi na Otvorenom šampionatu Jugoslavije kao omladinac, a bio je i omladinski šampion Vojvodine. Zbog posla je kasnije napustio karijeru aktivnog sportiste, ali je kao sportski radnik dao ogroman doprinos razvoju sporta.

–  Velika je stvar dobiti tako vredno priznanje u svom gradu. Hvala svima koji su prepoznali i vrednovali moj rad u sportu – kaže Željko Malušić za Ilovezrenjanin.

Pomagao je rvačkoj reprezentaciji, rvačima Proletera, ali i drugim sportovima. Bio je 7 godina u upravi Fudbalskog kluba Proleter (1995 – 2002), čije gašenje ni danas ne može da prežali. Pomaže rad Fudbalskog saveza grada Zrenjanina, razvoj brojnih sportskih talenata, a velika je podrška u karijeri i profesionalnom bokseru Milanu Piperskom. Malušić je bio i predsednik organizacionog odbora meča Piperski – Zold, koji je definitivno bio sportski događaj godine u Zrenjaninu.
Malušić je jedan je od naših sugrađana čija se veličina prepoznaje u tome da ono što su stekli dele sa sportistima. Jednom rečju, čovek velikog srca.

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh