I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Veliki as napustio Plivački klub Proleter

Najbolji srpski plivač svih vremena oformio je plivački drim tim u Kragujevcu. Olimpijski vicešampion, višestruki evropski i svetski šampion Milorad Čavić doveo je u „Akademiju Milorad Čavić“ samo zvučna imena, a najzvučnije među njima je stiglo iz PK Proleter.

Skok u Kragujevac: Čaba Silađi

Skok u Kragujevac: Čaba Silađi

U pitanju je Čaba Silađi, nekadašnji juniorski šampion Evrope i bronzani na 50 prsno sa kontinentalnog šampionata u malim bazenima u Istanbulu 2009. godine . Pored njega tu su državna rekorderka na 100 i 200 delfin Tijana Vukanović, talentovani prsaš Dimitrije Mladenović, kao i Turčin Omer Aslanoglu, čija je specijalnost disciplina 50 prsno. Trener je mladi Sebastijan Higl, koji je Nađu Higl odveo do svetskog zlata na 200 prsno u Rimu 2009. godine. Iz Amerike je došao Džef Natalizio, stručnjak za suvi trening. 

– Jedini razlog je što više nisam mogao da uskladim sa fakultetom česte odlaske u Istanbul, gde sam se pripremao sa nekadašnjim trenerom Proletera, Dejanom Pejinovićem. On je i dalje veoma važan faktor u mojoj karijeri i sa njim se preko skajpa čujem bar jednom nedeljno. Međutim, nedostatak direktnog rada sa trenerom u većem delu godine doveo je do stagnacije u mojoj karijeri. Čavić me je zvao još u junu, a nedavno sam prihvatio njegov poziv. Ovde ću imati i bolje uslove za rad i olimpijski bazen na raspolaganju tokom cele godine, dok smo zbog toga često morali da putujemo iz Zrenjanina.

Fordomanija

Silađi je u Zrenjaninu proveo 5,5 godina. Za to vreme je postigao najveće uspehe, ali je do stagnacije u rezultatima došlo u 2011. i 2012. godini.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Caba 2

– U Plivačkom klubu Proleter su imali razumevanja za moju odluku i rastali smo se u najboljim mogućim odnosima, što baš nije čest slučaj kada neko odlazi iz kluba. Razmišljao sam o Čavićevoj ponudi celog leta i na kraju je prihvatio. Odluka nije bila laka, iako nisam Zrenjaninac – dodao je Silađi.

Prelasci iz kluba u klub nisu česti u plivanju, a Čaba će ostati upisan kao jedini plivač koji je bio član četiri kluba: Bečej, Novi Sad, zrenjaninski Proleter i od nedavno je u Kragujevcu, gde pliva za Akademiju Milorad Čavić. 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh