I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Vanja Grbić: Sve je manje normalnih stvari

Vladimir Vanja Grbić rođen je 14. decembra 1970. godine u Zrenjaninu. Jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena. Član je odbojkaške Kuće slavnih.

Ukupno je u dresu reprezentacije osvojio 14 medalja i proglašen je za najboljeg igrača Evrope 2000. godine. Najveći uspeh postigao je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, kada je osvojio zlatnu medalju. Bio je član reprezentacije koja je osvojila titulu šampiona Evrope 2001. godine.

Grbić je igrao na poziciji primača servisa i bio je dugogodišnji reprezentativac. Sa reprezentacijom je učestvovao na nekoliko svetskih i evropskih prvenstava i olimpijskih igara. Najveći uspeh postigao je na Olimpijskim igrama u Sidneju, kada je nosio zastavu Jugoslavije na ceremoniji otvaranja i kada je bio jedan od najboljih igrača selekcije koja je osvojila zlatnu medalju. Godinu dana kasnije bio je član reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu osvojila titulu šampiona Starog kontinenta. Osvajao je još nekoliko medalja na evropskim prvenstvima, kao i olimpijsku bronzu u Atlanti, 1996. godine i srebro na Svetskom prvenstvu u Japanu 1998. Reprezentativnu karijeru Grbić je završio 2006. na Svetskom prvenstvu u Japanu.

I Taxi Zrenjanin

Bio je član Vojvodine i zagrebačke Mladosti, a sa uspehom je igrao u Italiji, Grčkoj, Brazilu, Rusiji, Japanu i Turskoj. Karijeru je završio u turskom Fenerbahčeu u sezoni 2008/09.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jugoslovenski olimpijski komitet ga je proglasio za najboljeg muškog sportistu 1996. i 2000. godine, a 1999. i 2000. godine mu je dodeljena zlatna značka Sporta, nagrada za najboljeg sportistu u Jugoslaviji.

Nakon završetka igračke karijere obavljao je funkciju prvog potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije i član je komisije za razvoj svetske odbojke u FIVB.

Pitali smo Vanju Grbića šta je, po njegovom mišljenju, obeležilo proteklu 2018. godinu.

 

DOGAĐAJ GODINE

– Neodlučan sam, jer je sve manje normalnih stvari. Naročito je malo onih događaja koje se tiču humanitarnog rada, pomirenja, zaštite prirode ili prevencije zdravlja. Nažalost.

PROMAŠAJ GODINE

– Mislim da ovog ima poprilično, iako ja vrlo malo vremena imam da pratim gluposti.

LIČNOST GODINE

– Leonardo di Caprio.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

– Veoma malo, gotovo nimalo, ne pratim događanja u srpskoj politici.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

– To što je 156 poslanika glasalo protiv sistemskog finansiranja lečenja dece od teških bolesti. Sramota.

ŠTA OČEKUJETE U 2019. GODINI?

– Realizaciju projekta „Kids for future“ moje fondacije koja u potpunosti finansira program i praćenje aktivnosti tipične dece i dece sa intelektualnom ometenošću kroz Unified sport 10 zemalja regiona. Kreiranjem zajedničke platforme, individualnim programom na globalnoj platformi, omogućujemo deci besplatnu kvalitetnu fizičku aktivnost u cilju njihovog opšteg zdravlja, fizičkog i mentalnog. Deca su najbolja investicija za budućnost.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh