I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Vanja dao intervju sajtu Evropske federacije: „Grbići su srčani“

Želim da pasiju prema odbojci koju osećam prenesem budućim šampionima – rekao je legendarni as, kojem je Evropska odbojkaška konfederacija dodelila nagradu za životno delo.

 PrtScr capture_2

Vladimir Grbić i dalje osvaja. Odavno je okačio patike o klin, a svet mu se svakodnevno zahvaljuju za sve što je pokazao na odbojkaškom terenu. Stanar „Kuće slavnih“, član „Aleje slavnih“ u petak je u Beču dobio i nagradu za životno delo.

– Priznanje je ogromno – priča Vanja u intervjuu koji je objavljen u „Večernjim novostima“ i na sajtu CEV. – To je na neki način i nastavak moje karijere sa parketa, gde sam uvek davao sebe ekipi i trudio se da opravdam svoja očekivanja, ali i da pokažem od koga sam i šta sam učio sve ove godine. To je posebna čast. Popularni Vanja je u bogatoj karijeri osvojio olimpijsko zlato, evropsku titulu, svetsko srebro. Bio je najbolji odbojkaš Evrope, sportista Srbije, igrao je, osim u našoj zemlji, u Italiji, Japanu, Brazilu, Grčkoj, Turskoj, Rusiji…

PerSu marketi

– Ponosan sam na moje poreklo, moju zemlju, moj narod i sve što radim za opšte dobro i za našu decu doživljavam kao najveću privilegiju i čast. Nemam nikakve koristi, niti ih tražim, jer se držim stare izreke da postoji neko ko vidi šta i kako radimo. Želim da se mi se svo dobro vrati deci, našoj deci, a sve loše meni – naglašava Grbić. Danas je i potpredsednik OSS, kome ne pada teško da vodi školu odbojke za vreme Prvenstva u bič-voleju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Želim da tu pasiju koju osećam prema odbojci prenesem budućim šampionima, koji će pre svega biti pravi ljudi. Verujem da će usvajati prave vrednosti, da će, kao i ja dok sam igrao, da uče od samuraja. U moje vreme to su bili ljudine. Želim da deca vide isto što i ja, kada sam kao klinac upijao od mojih junaka, od mog oca Miloša. Samo ovo je mnogo odgovornije i lepše – ističe Grbić.

Kao i svi asovi, i Vladimir bi voleo da jednog dana Srbija dobije svoju „kuću slavnih“. Ali ne krije i da je skeptik: – U našoj zemlji se ne priznaju pobednici olako. A očekivati neku kuću slavnih u Srbiji ili nešto slično je gotovo nemoguće. Nemamo ni muzej sporta… A imamo toliko veličina kojima bi se najveće svetske zemlje ponosile. To je tužno. Velika je stvar što smo dobili nacionalno priznanje.

GRBIĆI SU SRČANI

– NIŠTA nije počelo sa mnom, niti još manje treba da završi sa mnom. Ali dok učestvujem, davaću sebe onako kako sam uvek i radio – bespoštedno. Mi smo Grbići srčani, dajeme sve i želimo da živimo u saznaju da smo nekoj našoj deci pomogli i spasli da nađu svoj put kako bi nastavili ponosno da predstavljaju i brane svoju zemlju i svoj narod – naglašava Vladimir Grbić.

KĆERKE SAME BIRAJU

POPULARNI Vanja je ponosni otac kćerki, Ine, Une i Mile. – Moje devojčice neću terati već stimulisati da se bave sportom zbog zdravlja i same će tako lakše izabrati svoj put – kaže Grbić.

JOVANA NAJBOLJA

NA „Gala večeri“ u Beču, osim Vladimira Grbića nagradu je dobila i korektor Srbije i šampiona Evrope Vakifbanka iz Istanbula Jovana Brakočević, koja je proglašena za najbolju igračicu Lige šampiona. Poljakinja Malgoržata Glinka Mogental je dobila nagradu za životno delo, Osmani Huantorena (Trentino) je „najspektakularniji igrač“ Lige šampiona. Viktorija Rava (Kan)i Vut Vajsmans (Kuneo) su za tim-lideri Lige šampiona. Marketa Slukova i Julijus Brink su „najhladnokrvnija devojka i momak sa plaže“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh