I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Valentina i Ajredin dali doprinos borbi protiv raka dojke

Na Adi Ciganliji je održana prva humanitarna “Roze trka” u Srbiji sa ciljem podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

Ajredin i Valentina sa Vladom Divcem

Ajredin i Valentina sa Vladom Divcem

Na trci je učestvovalo oko 400 trkača i šetača, uz prisustvo promotera trke, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divca, kao i selektora Dejvis kup reprezentacije Bogdana Obradovića. Trka je imala i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva usmerena su za finansiranje programa edukacije žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke – „Budimo zajedno“. Za programe Udruženja “Budimo zajedno” prikupljeno je 39.480,00 dinara.

Ajredin_Ajeti

Fordomanija

Učešće na ovoj humanitarnoj akciji uzeli su i Zrenjaninci, Valetina Nestorović i Ajredin Ajeti, koji su istrčali ovu humanitarnu trku. Tokom trajanja Roze trke, u saradnj sa Institutom za tranfuziju krvi Srbije, organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj je učestvovalo 14 dobrovoljnih davalaca.

Trka je realizovana u organizaciji Fondacije Natalis, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, uz podršku Instituta za zaštitu javnog zdravlja Srbije, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i JP Ada Ciganlija.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh