I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Univerzalni vojnik osvojio 24 medalje u 2015. godini

Ajredin Ajeti je trijumfalno završio 2015. godinu, osvajanjem medalje na novogodišnjoj trci u Beogradu.

Ajredin Ajeti uniforma

 

Poslednjeg dana 2015. godine održana je tradicionalna novogodišnja trka na Ušću, po 22. put, pod nazivom “ Kup braće Jeremić“. U okviru novogodišnje trke održano je više trka mlađih uzrasta, trke veterana, glavne trke na 8 km, kao i trke na 1.000 m u uniformi, u konkurenciji vojske i policije. U konkurenciji vojske i policije nastupio je Ajredin Ajeti, pripadnik komande za razvoj Banatske Brigade. Trku je završio na 2. mestu, sa vremenom 3:27 i tako proteklu godinu završio sa novom medaljom oko vrata.

PerSu marketi

Tokom 2015. godine Ajredin je nastupio na velikom broju takmičenja u atletici, ali i borilačkim disciplinama, po kojima je i najpoznatiji. Na ukupno 23 trke  i jednom takmčenju u bacanju kugle osvojio je 8 medalja, a u borilačkim disciplinama se okitio sa ukupno 16 medalja.

Ajredin Ajeti (desno) sa diiplomom i bronzanom medaljom na polumaratonu

Ajredin Ajeti (desno) sa diiplomom i bronzanom medaljom na polumaratonu

Učestvovao je i uspešno završio maraton, zatim dve trke na 29 km, četiri polumaratona, dvanaest trka dužine od 1 do 10 km, a oprobao se i u bacanju kugle. Što se tiče borilačkih discilina, nastupio je na Svetskom Kupu i Balkanskom Kupu u kik boksu, Svetskom combat ju jutsu Kupu, Evropskom Kupu u kung fuu, kao i na državnim i regionalnim prvenstvima u borilačkim sportovima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U 2015. godini je osvojio ukupno 16 medalja. Najznačajnija su odličja sa Svetskog kik boks Kupa u Segedinu (srebro), Balkanskog Kupa u Tešnju (srebro), Svetskog kombat ju jutsu Kupa (dve bronze) i sa Evropskog kung fu Kupa (srebro). Ovaj univerzalni sportista i profesionalni vojnik proširio je broj sportova u kojima se takmiči za još jedan, orijentiring.

Ajredin Ajeti 2

– I pored obaveza na poslu, u vojsci, uspeo sam da nastupim na većem broju takmičenja, ali ne na svim koje sam planirao. Sa ovom godinom sam zadovoljan. Nije bilo povreda, što je najbitnije. Planirane rezultate sam ostvario, ali i sebi postavio više ciljeve za narednu sezonu – kaže Ajredin.

Na prvom treningu u 2016. godini, u Karađorđevom parku

Na prvom treningu u 2016. godini, u Karađorđevom parku

Sa treninzima tokom praznika, ovaj neumorni sportista nije prekidao, jer ga uskoro očekuju nova takmičenja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh