I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Udruženje sportskih novinara donelo odluku: Ivana i Davor su najbolji

Ivana Španović i Davor Štefanek izabrani su za najbolje sportište prošle godine. Udruženje sportskih novinara Srbije dodelilo je u svečanoj sali Skupštine Beograda nagrade najboljim sportistima, novinarima i snimateljima za ostvarenja u 2016. godini.

Za sportiste godine izabrani su atletičarka Ivana Španović, koja to priznanje dobija treći put, i rvač Davor Štefanek.

Žiri je odlučio da ove godine ne dodeli nagradu sportski novinar godine, jer je ocenjeno da ni jedan od nominovanih nije zaslužio to priznanje.

I Taxi Zrenjanin

Za novinarku godine je proglašena Sanja Vujisić sa RTS, za dopisnika godine Zoran Janković iz Sportskog žurnala, a nagradu kamerman godine je dobio Marko Jerković sa SOS kanala.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Davor Štefanek

Udruženje sportskih novinara je dodelilo i specijalne nagrade Draganu Todorović iz Politike za ekskluzivnu vest o zakulisnim radnjama prilikom prijema Kosova u UEFA i Aleksandru Lokneru sa SOS kanala za ekskluzivni TV prilog o fudbalskom promašaju godine.

Priznanje za izdavački poduhvat pripalo je nekadašnjem novinaru Sportskog žurnala Branimiru Vasiću za monografiju o Beogradskoj streljačkoj družini i Vesni Antić sa SOS kanala za emisiju o zdravlju nacije.

Nagrade za životno delo su dobili Vladimir Dedić iz Politike i Dušan Stamenković iz Sporta i Sportskog žurnala.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović je rekao da je 2016. bila burna sportska godina u kojoj je Beograd pokazao da je u stanju da organizuje velika i zahtevna

sportska takmičenja, a da grad ove godine čeka izazov organizovanja dvoranskog prvenstva Evrope u Beogradskoj areni.

Predsednik Udruženja sportskih novinara Predrag Milinković se zahvalio sportistima na uspesima, dodajući da to nisu bile samo medalje u Rio de Žaneiru, već i pobede na evropskim i svetskim prvenstvima, gren slem turnirima i drugim takmičenjima.

Imali smo izuzetnu sportsku godinu, a sa druge strane novinari se se suočili sa izazovima kao što je gašenje dnevnika Sport. Verujem da će doći bolji dani za novinarstvo i da će pobediti poštovanje profesionalnih principa u odnosu na tabliodno izveštavanje, rekao je Milinković.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh