I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Učitelj nadmašio učenika, Grbić napušta srpsku odbojku

Poznati odbojkaški trener, izbaran je danas za trećeg predsednika Odbojkaškog saveza Srbije na izbornoj Skupštini OSS održanoj u beogradskom hotelu „M“. Od 48 delegata, 2 delegata nisu glasala, 4 delegata su bila uzdržana, 26 je glasalo za Gajića, 16 za Vladimira Grbića.

Suparnici: Grbić i Gajić

Suparnici: Grbić i Gajić

Nakon obraćanja Bogdana Mamuzića, predsednika UOKPL i člana Radnog tela OSS, u radno predsedništvo Skupštine izbarani su Goran Gradinski, predsednik UOSS, Radoslav Milić, delegat Raško – Rasinskog okruga, i Miodrag Rajković, delegat Jablaničkog, Topličkog i Pčinjskog okruga.

odbojkizbori-014

PerSu marketi

Overivači zapisnika su bili Ana Avramović, delegat OSB, i Zlatko Petrović, delegat Mačvanskog i Kolubarskog okruga, a članovi Verifikacione komisije Jovan Mladenović, delegat OS Kosova i Metohije, i Dušan Keser, delegat OSB.

odbojkizbori-015

Po završetku Skupštine održana je prva sednica Predsedništva i Izvršnog odbora OSS. Zoran Gajić, predsednik OSS, predložio je Ivana Kneževića za generalnog sekretara OSS, što je jednoglasno usvojeno, a Ivana Miljkovića za prvog potpredsednika OSS.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gajić je rekao da mu Vladimir Grbić nije bio lični protiv kandidat, već da je on bio isturen ispred određene politike.

„Nisam nikoga lično imao za protivkandidata. To je bila politika koja je zanemarila interese regiona. Ta politika je personifikovana kroz ime i delo Vladimira Grbića. On je veoma emotivan čovek, srcem i dušom sve to radi. Stavljen je u zaštitu politike rukovođenja savezom koja se začaurila uspesima nacionalnim selekcijama“, rekao je Gajić.

On je naveo da većina delegata smatra da dosadašnja politika OSS-a nije dobra u ovom trenutku, bez obzira na to što je „odlična u mnogim segmentima“.

„Vladimir je bio upotrebljen u zaštiti te politike. Razumem njegov emotivni stav. Ovo su bili istorijski izbori. I da je moj veliki protivnik pobedio, moralo bi doći do nekih promena. Nisam se rodio u fotelji, nemam patoloških ambicija tipa lečenja ličnih kompleksa. Ja sam ispunjen čovek i nemam tu vrstu motiva“, kazao je Gajić.

Vanja Grbić smatra da su na rezultat ovih izbora uticale stvari i ljudi koji nisu iz odbojke.

Prema njegovim rečima, ono što se dešavalo poslednjih 25 dana „najmanje je bila odbojka“ i pritisci koji su vršeni nisu iz tog sveta. Takođe, smeta mu to što je Gajić aktuelni trener ekipe Rabita Baku u Azerbejdžanu.

„Ja sam čovek odbojke i držaću se toga. Neko ko je sa aktivnim ugovorom u Azerbejdžanu ne može virtuelno da vodi savez iz inostranstva, ne postoji nijedna federacija koja to može. Svoj stav sam rekao jasno. Ovo što se desilo smatram dekredibilitetom svega što sam uradio do sada u odbojci, onoga što sam pokazao, a vama nikome ništa ne zameram. Vodite se odbojkom, ja sam završio sa srpskom odbojkom. Izlazim“, kazao je Grbić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh