I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Pre 30 godina rukometaši Proletera postali su šampioni Jugoslavije

Revanš finala plej ofa za šampiona Jugoslavije, odigran je u „Medisonu“, 20. juna 1990. Proleter Naftagas – Borac Banjaluka 23:20.

Zrenjaninci su u prvoj finalnoj utakmici u Banjaluci osvojili penal – bod. U polufinalu, u trećoj utakmici, na gostovanju eliminisan Zagreb Hromos. To je put do prve YU titule zrenjaninskih rukometaša.

Igrali su: Đurđić, Vrgović, Arsenić, Bajus, Slavković, Babić, Tomić, Džokić, Nikočević, Lisičić, Petreski, Vasilev, Delić… Treneri su bili Slobodan – Čile Mišković i Mirko Vasiljević, predsednik Dragan Basta… Titulu smo slavili cele noći kraj Begeja, u pivnici, sa tvorcem ovog velikog kluba, Ivanom – Gutom Grubačkim, napisao je čuveni novinar i hroničar zrenjaninskog sporta, Miran Moca Pantelić u svojoj knjizi „Rukometaši sa Begeja“.

PerSu marketi

Proleter Naftagas je bio vicešampion 1984, 1989, 1991, pa ponovo šampion 1992. i drugi u prvenstvu SRJ 1994.
Igrao je finale Kupa evropskih šampiona 1991. i ukupno ostali za gol kraći u dve finalne utakmice sa Barselonom. Učesnik finala Kupa IHF sa Skif Krasnodarom 1990, polufinala sa Raba Etom Đer 1986, SKA Minskom 1992. U tim konkurencijama eliminisao nemačke Esen, Kil, ekipe iz evropskih prestonica Pariza, Beča, Praga, Bukurešta…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Poslednji period u Evropi Proleter Naftagas imao 2007.-2009. i tada je kroz 10 utakmica postigao najbolje rezultate među klubovima iz Srbije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh