I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Tri zlata za Zrenex na Paliću

Na jezeru Palić je tokom vikenda održana 53. Internacionalna veslačka regata „Vojvodina open“, koja je jedno od najvećih veslačkih i sportskih događaja u Vojvodini.

Jovana Arsić

Jovana Arsić

Na regati su ove godine učestvovali takmičari iz četiri zemalje iz regiona (Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Srbija) sa 20 klubova i oko 350 vrhunskih veslača – takmičara, trenera, ljudi iz logistike. Pravo učešća imale su sve takmičarske kategorije za muškarace i žene, u svim veslačkim disciplinama, a organizovana je i trka mlađih pionira do 11 i 12 godina, zatim posada nacionalnih reprezentacija zemalja učesnica, kao i univerzitetskih osmeraca.

Veslački klub Zrenex je u ovako jakoj konkurenciji osvojio tri zlata. Ana Milinković je bila prva u dubl – skulu sa Irinom Đurović iz Crvene zvezde, a osvojila je još jedno zlato u cetverac skulu, u kombinaciji sa devojkama iz Crvene zvezde.

I Taxi Zrenjanin
Ana Milinković sa koleginicom iz Zvezde

Ana Milinković sa koleginicom iz Zvezde

U skifu za seniorke Jovana Arsić je osvojila prvo mesto.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Regata na Paliću je ujedno bila provera za reprezentaciju. Morala sam morala da odveslam tri trke i da budem dosta brža od rivalki, što sam i uradila. Dalje me očekuju pripreme na Srebrnom jezeru, kao i još nekim destinacijama, do Svetskog prvenstva u Francuskoj, koje se održava krajem avgusta – istakla je Jovana Arsić.

Trke je posmatrao i Nebojša Jevremović, generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije.

– Kao i svake godine Internacionalna regata Vojvodina Open je jedna od najznačajnijih u našoj zemlji. Tradicionalna dobra organizacija i učešće najboljih veslača iz Srbije pogotovo onih mlađih obezbeđuje da ova regata ima svoje značajno mesto. Nalazi se i u kalendaru Svetske veslačke federacije. Regata je ujedno izborna za naše reprezentativce, koji će nastupi na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine – rekao je Jevremović.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh