I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Trener u sportu – predstavljamo smer na Fakultetu za sport u Zrenjaninu

Program osnovnih akademskih studija na Fakultetu za sport – TRENER U SPORTU, traje četiri godine i njegovim okončanjem student ostvaruje 240 ESPB (Evropski Sistem Prenosa Bodova) i stiče naziv diplomirani trener u sportu (Bachelor with Honours).

Kristalna dvorana za vreme turnira

– Osnovni cilj ovog studijskog programa jeste obrazovanje diplomiranih trenera kroz sticanje savremenih teorijskih i praktično primenjivih znanja i veština za uspešan profesionalni rad u sportskim organizacijama. Za sada imamo veliko interesovanje budućih studenata za ovaj smer. Postoji značajno interesovanje i za ostale smerove, a to su sportsko novinarstvo i menadžment u sportu – rekla je Dijana Vašaš Kuručev, koordinator konsultativnog centra u Zrenjaninu – Fakulteta za sport iz Beograda.

TRENER U SPORTU

Struktura studijskog programa OAS Trener u sportu koncipirana je u skladu sa međunarodnim visokoobrazovnim institucijama, usaglašena je sa postojećim nivoom razvoja u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta u Republici Srbiji, zasnovana je na Bolonjskoj deklaraciji i u skladu je sa zahtevima koji proizilaze iz praktične primene saznanja neophodnih u ovoj oblasti.

Fordomanija

Tako postavljena struktura omogućiće budućim diplomiranim trenerima angažovanje na razvijanju i unapređivanju: vrhunskog sporta, bilo da svoj profesionalni angažman ostvaruju u sportskim organizacijama koje deluju na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou, masovnog sporta koji okuplja decu i omladinu kako u urbanim tako i ruralnim sredinama, sportske rekreacije programirane prema potrebama pojedinih kategorija stanovništva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Očekivanja su da kroz odgovarajuću strukturu nastavnih sadržaja ovog studijskog programa studenti ovladaju znanjima iz oblasti teorije sporta, psihologije i pedagogije u sportu, funkcionalne anatomije, fiziologije sa biohemijom sporta, biomehanike sporta, dijagnostike u sportu, metodike trenažne tehnologije, teorije sportskog treninga, kondicioniranje sportista i fizičke pripreme po sportovima, tehnike i taktike u sportu i drugih relevantnih sadržaja savremenog sporta i trenažnog procesa.

Studentima je omogućeno sticanje profesionalnih kompetencija koje se zasnivaju na usvojenom teorijskom znanju i veštinama za rad na poslovima programiranja i realizovanja sportskih treninga i takmičenja, i primenu savremenih modela individualnog i timskog pedagoškog rada sa sportistima različitih uzrasta i sportskih opredeljenja.

Ishod procesa učenja obuhvata:

– Usvojena znanja o sportu, dinamici organizacionih oblika u sportu i socijalnim činiocima koji deluju na ponašanje sportista i odvijanje sportskih aktivnosti; razumevanje prirode sporta i uloge sportskih organizacija i klubova u razvoju sporta na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou

– Razvijanje kreativne sposobnosti za analizu i otklanjanje (sprečavanje i suzbijanje) problema koji se javljaju u razvijanju i realizovanju trenažnih programa;

– Razvijanje kreativne sposobnosti za rešavanje problemskih situacija do kojih dolazi u individualnom i timskom radu sa sportistima različitih uzrasta i takmičarskih kategorija; osposobljenost za analitičko rezonovanje o programskim ciljevima i zadacima;

– Razvoj kritičkog mišljenja u sportskoj praksi;

– Osposobljenost za interpretaciju trenažnih i drugih procesa u sportu; osposobljenost za timski rad, kooperativnost i adekvatnu komunikaciju sa sportistima u timu, klubu i šire;

– Sticanje veština prenošenja znanja, kao i osposobljenost za procese permanente edukacije i obrazovanja u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta.

Stručnu praksu studenti realizuju u poslednjem mesecu završnog semestra u vodećim savezima i klubovima, sa kojima Fakultet ima potpisan sporazum o saradnji, kako bi im se pružila mogućnost da praktična znanja i iskustva usvajaju od najkompetentnijih stručnjaka.

U toku je upis za školsku 2018/2019 godinu. Rezervišite svoje mesto na vreme.

UPIS JE U TOKU!

Tel: 061 159 1474

facebook stranica

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh