I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Tradicionalni „ćupovi“ za kraj rekordne sezone strelaca

Tradicionalnim turnirom u gađanju glinenin ćupova okončana je jedna od najuspešnijih sezona u novijoj istoriji Streljačke družine „Bečkerek 1825“.

Ovaj specifičan turnir sa tradicijom koja seže još u doba Franje Josipa okuplja na ovaj dan ne samo strelce takmičare već i amatere kao i obične građane koji dobijaju priliku da stanu na „vatrenu liniju“ pored pravih strelaca. Budući da kod gađanja ćupova pored oštrog oka i mirne ruke treba i malo sreće i snalažljiovosti nije retkost da pobedu odnesu upravo amateri ili neko ko je u datom trenutku najviše inspirisan.

Najviše umeća i spretnosti koja je potrebna za ovu specifičnu i jedinstvenu disciplinu pokazao je Đura Mudri koji je zadatak ispunio za 16 sekundi, drugo mesto osvojio je Ivan Radišić sa 33, a treće mesto zauzeo je Petar Pešić sa 55 sekundi.

PerSu marketi

Sezona rekorda i uspeha

Sezona koja je svečano okončana ostaće upamćena kao jedna od najuspešnijih u istoriji kluba, a svakako najuspešnija u poslednje dve decenije. Prva ekipa kluba u sastavu Dragan Grozdanov koji je ujedno i profesionalni trener, Mateja Rackov, Čisar Tibi i Zoran Kostovski ostvarili su vrhunske rezultate na prvenstvima države u vojničkoj i poluautomatskoj pušci. U disciplini vojnička puška – ležeči ekipa je osvojila prvo mesto i Zoran Kostovski je postao državni prvak. U istoj disciplini trostav ekipa je zauzela treće mesto.  U disciplini PAP ekipa je osvojila drugo mesto, dok je Čisar Tibi pojedinačno takođe bio drugi. Štaviše na svim takmičenjima ova ekipa je ostvarivala ulazak u finale (8 najboljih) te je, jednom prilikom kružila i anegdota kako članovi „Bečkereka“ pucaju protiv ostatka države.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 šampioni Grozdanov, Rackov, Čisar i Kostovski

Tanja Blagojević „jubilejac“

Tanja Blagojević proslavila je 15 godina bavljenja streljaštvom i vernosti SD Bečkerek 1825

Kao što tradicija nalaže neko od strelaca ko slavi određen jubilej ima čast da gađa umetničku metu. Ovoga puta to je bila Tanja Blagojević koja je u pucala u „rad“ Viorela Flore, a tako je proslavila 15 godina bavljenja ovim sportom.

Na skromnoj svečanosti u klubu pročitani su i najuspešniji strelci na klupskim takmičenjima koja se organizuju u cilju postizanja što bolje spremnosti za  domaća i međunarodna takmičenja.

Poredak „A“ lige

1. Dragan Grozdanov       1107 krugova

2. Čisar Tibi                       1064 kruga

3. Mateja Rackova            1094 kruga

Poredak „B“ lige

1. Anđelko Anđelov       1077 krugova

2. Ivan Radišić               1036 krugova

3. Janoš Tot                    1021 krug

Pionirke M. P.

1. Milica Kljajić             1147 krugova

2. Milica Velemirov      1132 kruga („Strelac godine“  po izboru Streljačkog saveza Srbije)

3. Marija Pajčić             1068 krugova

Juniori

1. Danijel Berenji       1004 kruga

2. Luka Kirćanski      1003 kruga

3. Mirko Borovnica    930 krugova

– Kao i svih godina koliko se bavim ovim pozivom težište rada biće na mladima kojih je u klubu sve više i koji pokazuju zavidan nivo zalaganja, a samim tim i rezultati su sve bolji i bolji – istakao je Dragan Grozdanov profesionalni trener SD „Bečkerek 1825“.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh