I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Pokrajinski zavod za sport obavio testiranje perspektivnih sportista

Sjajna saradnja Pokrajinskog zavoda za sport sa Sportskim savezom Grada Zrenjanina je nastavljena, a u hali „Medison“ je obavljeno testiranje perspektivnih sportista.

Tim za dijagnostiku treniranosti Pokrajinskog zavoda za sport obavio je testiranje mladih sportista u „Medisonu“, nakon čega će njihovi treneri na osnovu rezultata dobiti preporuke za dalji trenažni rad.

PerSu marketi

– Ovo je jedno u nizu testiranja u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport. Dijagnostika treniranosti sportista je izuzetno važna komponenta, posebno u modernom sportu. Jako je bitno da edukujemo i sportiste i trenere, o tome koliki je taj prostor, odnosno koliko je moguće još unaprediti kapacitete mladog sportiste. Zato ćemo posle ovih rezultata testiranja imati jedno edukativno predavanje, zajedno sa stručnjacima iz Pokrajinskog zavoda za sport, koji će tumačiti rezultate trenerima i na taj način ćemo probati da unapredimo trenažni proces u svim sportskim organizacijama. Inače, saradnja sa Pokrajinskim zavodom za sport je višestruka i posebno mi je drago što gajimo dobre odnose i sa direktorom Župićem i sa njihovom stručnom službom, a sve to za dobrobit zrenjaninskih sportista – rekao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta definitivno je postao neizostavni puta mladih sportista, kao podrška kako što kvalitetnije i bezbolnije doći do cilja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Imamo izuzetno lepu saradnju sa gradom Zrenjaninom i Sportskim savezom grada Zrenjanina, na čelu sa generalnom sekretarkom Vukosavom Đapić Atanacković. Ovim testiranjem smo želeli da damo doprinos u razvoju talentovanih sportista iz Zrenjanina. Ova deca su prepoznata od strane Sportskog saveza grada Zrenjanina kao deca koja su uspešna i imaju dobre rezultate. Zastupljena su deca iz više sportova, atletike, košarke, fudbala, stonog tenisa… Ova testiranja se vrše dva puta godišnje, a pratićemo razvoj ove dece u narednih nekoliko godina – rekao je dr Danijel Župić, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Ovom prilikom je dogovorena nova akcija – Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta će obaviti testiranja širom osnovnih škola u Zrenjaninu, a biće obuhvaćena populacija dece od 4. do 7. razreda.

TESTIRANO 25 SPORTISTA

Testirani su sledeći talentovani sportisti iz Zrenjanina: Bogdan Drašković (kik boks), Zoran Ludoški (tenis), Đorđija Adžić (košarka), Marko Šarenac (košarka), Dunja Sikima (atletika), Andrea Sremac (atletika), Vojislav Gagić (atletika), Marina Oro (karate), Dunja Rajić (karate), Ognjen Kuglić (tekvondo), Dušan Ludoški (džudo), Stevan Putnik (fudbal), Igor Pavlov (fudbal), Ivan Milanović (fudbal), Vid Sarić (fudbal), Justin Cvetkov (plivanje), Sara Vojnov (plivanje), Matija Šimon (odbojka), Aleksandar Šoša (odbojka), Jana Pavlović (odbojka), Jovan Miolski (rvanje), Mina Miković (rukomet), Dimitrije Levajac (stoni tenis) i Strahinja Mošorinski (boks).

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh