I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Tamaš prvi, Petraš drugi na Tarzan Kupu

Na Peskari je održan tradicionalni „Tarzan Kup“ u daljinskom plivanju, u dužini od 2,3 km. 

peskara-start

Učestovalo je 49 takmičara. Pobednici trke su bili Tamaš Farkaš (PK Novi Sad) i Jovana Ječanski (PK Swim Star, Bečej).

peskara

Pobednik trke: Tamaš Farkaš

PerSu marketi

peskara 2

peskara-plivanje

Treći po redu plivački maraton na Peskari održan je prošle subote, 25. juna, po veoma toplom vremenu. Bilo je 49 učesnika, a pobednik je naš najbolji maratonac Tamaš Farkaš, koji ove sezone pliva za PK Novi Sad. On je stazu dugu 2,3 km preplivao za 29:04:24, a drugi je bio najbolji Zrenjaninac, Vladimir Petraš sa 30::21:01. Još 4 mlada Proleterova plivača su se plasirala u prvih deset, dok je veteran Dragan Mirkov je zauzeo dobro 6. mesto.

Nastupom Proleterovih plivača ova trka je sigurno jedna od najjačih trka Srbija open Kupa 2016. u daljinskom plivanju, na otvorenim vodama. U kategoriji Dama pobedila je sjajna Jovana Ječanski iz Swimm star Bečej vremenom 32:36::68 i najavila da ide stopama starije sestre Jelene, najbolje srpske maratonke.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Organizator takmičenja je bio Klub daljinskog – maratonskog plivanja Peskara.

– Nismo dobili nijedan dinar za organizaciju trke, ali smo uspeli da obezbedimo hranu i piće za sve takmičare, kao i njihove pratioce. Trudili smo se da budemo dobri domaćini već treću godinu zaredom – istakao je predsednik KPD Peskara, Aleksandar Anđelić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh