I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Svečano otvoren renovirani košarkaški teren

Velika akcija kompanije Mozzart “Sto terena za jednu igru“ po drugi put u gradu na Begeju.

Počasni šut: Lajoš Engler na terenu koji nosi njegovo ime

Počasni šut: Lajoš Engler na terenu koji nosi njegovo ime

Prvog dana meseca u kome se održava kvalifikacioni turnir za učešće srpske košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju, Zrenjaninci su dobili još jedan obnovljen teren.

Nakon terena „Dejan Bodiroga“ koji je prošle godine zablistao u punom sjaju, građani Zrenjanina su dobili renovirano igralište u okviru Sportskog centra „Mala Amerika“. Teren je stigao kao poklon kompanije Mozzart KK Proleter za jubilarnih 60 godina od osvajanja titule prvaka Jugoslavije i poneo je ime rođenog Zrenjaninca, Lajoša Englera Lale koji je u dresu reprezentacije Jugoslavije igrao rame uz rame za legendarnim Borom Stankovićem.

I Taxi Zrenjanin

Vojni stadion, na kojem se nalazi obnovljeni košarkaški teren, nalazi se u okviru Javne ustanove „Sportski objekti“.
„Prvenstveno bih se zahvalio kompaniji Mozzart, što nam je izašla u susret. Teren je bio prilično oronuo, a sada je zasijao punim sjajem, na radost svih rekreativaca, ali i košarkaša, koji ga mogu koristiti za treninge. Pored košarkaškog terena, na Vojnom stadionu imamo stazu za trčanje koju smo rekonstruisali prošle godine, zatim teren za fudbal i američki fudbal, kao i mini – pič teren, a bilo bi odlično kada bi rekonstruisali i odbojkaški teren“ – istakao je vd direktor JU „Sportski objekti“, Bojan Mijatov i dodao da je Vojni stadion besplatan za korišćenje i dostupan svim građanima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

vojni stadion

Lali je prilikom otvaranja terena uručena i zahvalnica na podršci akciji, a on je sa lakoćom postigao prvi pogodak na novim koševima.
„Otvaranje terena sa mojim imenom je velko priznanje i nagrada za nas koji smo te 1956. igrali u Proleteru. Ovaj teren je za nas čudo, jer o ovome nismo mogli ni da sanjamo. Standardi po kojima je urađen teren odgovaraju Evropi celom svetu. Igra traži zalaganje, posvećenost, a to će imati na ovom terenu. Ovo je divan vetar u leđa mladim ljudima i treba na krilima tog vetra da iskoriste ovako divne uslove za igru koji im je kompanija MOZZART Sport obezbedila“, rekao je Lajoš Engler.

vojni stadion-kosarka

Obnovom ovog terena, velika akcija kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“ stigla je do broja 23, a da to bude bude baš igralište u Zrenjaninu predložio je Petko Popović. Kompanija Mozzart je nakon zvaničnog dela pripremila brojna iznenađenja za posetioce, a najbolji učesnici takmičenja u šutiranju trojki osvojili su sportske nagrade.

 

vojni-stadion

Obnovu 100 košarkaških terena u Srbiji kompanija Mozzart sprovodi sa željom da pošalje poruku o važnosti sporta, rekreacije i fer pleja.
„Naša ideja je da, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinesemo poboljšanju uslova na košarkaškim terenima širom Srbije i tako doprinesemo stvaranju novih asova koji će nastaviti dugu seriju sjajnih rezultata naših košarkaša“, rekla je Vida Savić, predstavnica kompanije Mozzart.

kosarka-tabla

Akciju su do sada podržala brojna imena iz sveta košarke Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, Lajoš Engler, i mnogi drugi. Snimanjem spota u kojem svedoče o svojim košarkaškim počecima na malim terenima podršku akciji su pružili i reprezentativci Srbije, Nikola Kalinić, Marko Simonović i Bogdan Bogdanović.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh