I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Streljaštvo: Bečkerek 1825 osvojio šampionsku titulu na prvenstvu Srbije

Strelci Bečkereka su sa 4 osvojene medalje na šampionatu države, održanom proteklog vikenda u Trsteniku, najuspešnija ekipa u generalnom plasmanu na prvenstu Srbije. Zrenjaninci se vratili sa ekipnom šampionskom titulom i još tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

Šampioni: Kostovski i Grozdanov

Šampioni: Kostovski i Grozdanov

 

Ekipa SD Bečkerek 1825 u sastavu Dragan Grozdanov, Zoran Kostovski i Tibi Čisar bila je prva u disciplini vojnička puška , 20 ležeći sa 529 krugova. Dragan Grozdanov je osvojio dve bronze u pojedinačnoj konkurenciji, u disciplinama PAP i vojnička puška – trostav. Zoran Kostovski je bio drugi u disciplini vojnička puška – ležeći stav.

Fordomanija

 Grozdanov

– Kao što sam i najavio prošle nedelje u izjavi za Ilovezrenjanin, da smo najbolji kada je najvažnije, to smo učinili i ovoga puta. U ovoj disciplini smo bili treći na prvenstvu Vojvodine, ali smo tempirali formu za prvenstvo Srbije i postali državni šampioni. Prezadovoljan sam uspehom ekipe, ali i medaljama u pojedinačnoj konkurenciji. Titiula šampiona države nam je ulepšala kraj sezone gađanja vatrenim oružjem – istakao je trener i takmičar SD Bečkerek 1825, Dragan Grozdanov.

U takmičenju veterana, deset metaka ležeći, Tibi Čisar iz Bečkereka i Siniša Mašović iz Smedereva imali su po 90 krugova, ali je titula pripala Čisaru zbog više centara. Treći je bio Radiša Borisavljević iz Metalca sa 88 krugova.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Trofeje su uručili predsednik SS Srbije Siniša Mašović i predsednik Streljačkog saveza Trestenika Dragan Savić. Sinuša Mašović je u obraćanju učesnicima i uglednim gostima posebno istakao izuzetnu tradiciju i značaj ove discipline u srpskom streljaštvu i naglasio:

 

– Trudećemo se, u saradnji sa drugim resornim ministarstvima pre svega minstarstvom odbrane, unutrašnjih poslova i sporta i omladine da stvorimo uslove ne samo da se takmičenja „papovkom“ i vojničkom puškom i dalje održavaju već i da ih omasovimo.

U sve tri discipline bilo je 120 izlazaka na vatrenu liniju.

Rezultati, poluatomatska puška „papovka“:

1. „Radivoj Ćirpanov“ (Novi Sad) 777,

2. „Dragan Jeftić Škepo“ Gornji Milanovac 749,

3. Metalac FOD Bor 745.

Pojedinčano:

1. Miroslav Šegrt 358,

2. Mateja Rackov (obojica „Radivoj Ćirpanov“) 345

3. Dragan Grozdanov (Bečkerek, Zrenjanin) 344

Vojnička puška , 20 ležeći:

1. Bečkerek Zrenjanin 529,

2. Metalac FOD Bor 517,

3. „Živka Damjanović“ (Ćuprija) 513 kruga itd.

Pojedinačno:

1. Miroslav Šegrt („Radivoj Ćirpanov“) 185,

2, Zoran Kostovski (Bečkerek) 180,

3. Milica Ignjatović (Metalac) 179 krugova itd.

Vojnička puška, trostav 3 puta 10 metaka:

1. Metalac FOD Bor 724,

2. Borac Čačak 719,

3. Vojnik Subotica 688 itd.

Pojedinačno:

1. Radiša Borisavljević (Metalac FOD) 259,

2. Milosav Simović (Borac) 246,

3. Dragan Grozdanov (Bečkerek) 244 kruga itd.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh