I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Streljački klub Olimp – 8 uspešnih godina

Skromnom svečanošću  u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš u Zrenjaninu, obeležen je završetak uspešne takmičarske godine za Streljački klub za osobe sa invaliditetom „Olimp“.

Navodeći sve uspehe i teškoće kroz koje je klub prolazio u 8 godina postojanja, predsednik Zoran Šipka zahvalio se svim pojedincima i organizacijama koji su doprineli da Olimp danas bude najbolji klub u državi. Među njima su Grad Zrenjanin, Sekretarijat za sport AP Vojvodine, Naftna industrija Srbije i mnogi drugi.

olimp

Podrškom Grada i Naftne industrije Srbije realizovan je Projekat škole streljaštva u OŠ P.P. Njegoš, možda i jedan od najvažnijih projekata do sada. Dečaci i devojčice uzrasta od 5 do 8 razreda imali su mogucnost da kroz treći izborni predmet, u ovom slučaju streljaštvo, nauče osnove tog sporta, a od onih koji su odlučili da nastave treniranje, oformljena je i sekcija.

Fordomanija

Na ovoj svečanosti njima je uručena diploma za uspešan završetak škole streljaštva.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

olimp2
NAJMLAĐI TAKMIČARI – UČENICI TREĆEG RAZREDA

Mala anegdota vezana je za Stefana Isakova i Bojana Kucuru, učenike trećeg razreda ove škole koji su pohađali školu streljaštva uprkos tome što su projektom bili obuhvaćeni samo učenici od 5. do 8. razreda. Njih dvojica su na „mala vrata“ došli u ovu školu, te im je zbog izražene velike želje da treniraju streljaštvo, to i omogućeno. Njima dvojici uručene su posebne diplome.

olimp1

Najmlađi strelci

STRELJAČKI KLUB „OLIMP“  (2006) – USPESI NA DOMAĆOJ I MEĐUNARODNOJ SCENI

U prvoj godini postojanja osvojeno je državno prvenstvo, i kup, ekipno i pojedinačno, a uspehe u podjednakoj meri beleže i muškarci i žene. Taj trend uz sve probleme koji prate sport, zadržan je do danas. Titule državnog prvaka osvajane su još 2007, 2009, 2010 i 2011. Potvrda tih uspeha ogleda se i u činjenici da članovi Olimpa sačinjavaju okosnicu naše
reprezentacije.

Živko Papaz, Snežana Nikolić i Laslo Šuranji predstavljali su nas i na dve Paraolimpijade. U 2013. godini SK Olimp nastavio je nizanje uspeha. Osvojena je ekipna titula te je prelazni pehar državnog prvaka ostao Zrenjanincima u trajno vlasništvo.

Zahvaljujući sekretarijatu za sport AP Vojvodine, prvi put od osnivanja kluba sprovedene su kompletne pripreme što je dodatno doprinelo postizanju uspeha. Jedan od najvećih je učešće na Evropskom šampionatu u španskom Alikanteu gde je Laslo Šuranji osvojio zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška te je ujedno postavio i novi evropski i svetski rekord.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh