I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Strelci su ponos grada na Begeju

Slavoljub Grozdanov

Na nedavno održanoj svečanosti povodom 125. godina Streljačkog saveza Srbije, najviša priznanja i uspehe u ovom sportu dobila su čak tri strelca iz SD Bečkerek 1825 – Slavoljub Grozdanov, Dragan Grozdanov i Tibi Čisar. Ova svečanost se održava svakih 25 godina, a poređenja radi po tri priznanja su dobili i članovi Crvene Zvezde i Novog Sada, koji su po broju članova daleko veći klubovi.

ZLATNA META – Dobitnik profesor Slavoljub Grozdanov – počeo da se bavi streljaštvom 1949. godine. Po struci je profesor istorije i ceo radni vek je proveo u prosveti.  Streljaštvom se uspešno bavi više od šezdeset godina i još uvek drži aktuelni rekord vojničkom puškom, ležeći stav na 300 metara, što je jedna od najtežih i najzahtevnijih disciplina. Više od dvadeset puta je bio standardni član ekipe republike Srbije na državnim prvenstvima u SFRJ i kandidat za reprezentaciju. Takođe je postigao značajne uspehe od kojih je vredan spomena omladinski prvak SFRJ vojničkom puškom u disciplini trostav i brojne druge osvojene titule na svim nivoima takmičenja. Dobitnik je Spartakove nagrade za životno delo. Pored navedenog profesor Grozdanov je istaknuti pedagog u oblasti streljaštva koji je obučio generacije strelaca i kroz svoj instruktorski rad, doprineo boljoj kulturi i bezbednosti u rukovanju oružjem.

Priznanje „Zlatna meta“ mu je dodeljeno za dugogodišnje zasluge na osnovu postignutog rekorda, izuzetnih sportskih rezultata i pedagoško-trenerskog rada u sportskom streljaštvu.

PerSu marketi

BRONZANA META –Tibi Čisar. Počeo je da se bavi streljaštvom 1974. godine. Postigao je značajne rezultate, od kojih su najbitniji prvak države poluautomatskom puškom, rekorder Srbije PAP u SCG, i višestruki je osvajač medalja na svim nivoima takmičenja. Takođe, nekoliko puta je bio člane ekipe koja je osvajala šampionat države u više disciplina što govori o njegovoj svestranosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

BRONZANA META –Dragan Grozdanov – streljaštvom se bavi od 1978. godine. Priznanje „Bronzana meta“ mu je Stručna komisija Streljačkog saveza Srbije dodelila na osnovu dugogodišnjeg rada i zalaganja u oblasti sportskog streljaštva. Dragan Grozdanov je ne samo uspešan strelac već i vanserijski trener koji je stručan u ovom domenu. Po struci je diplomirani marketing menadžer sporta i turizma a proširio je svoje obrazovanje uspešno završivši školu Međunarodne streljačke unije (ISSF) za D licencu internacionalnih trenera, gde je proglašen za najboljeg polaznika. Svojim trenerskim radom, doprineo je uspešnosti Družine, što se ogleda i u činjenici da je SD „Bečkerek 1825“ takođe dobitnik priznanja SSS. Predano radi na usavršavanju i postizanju vrhunskih rezultata svojih strelaca u svim disciplinama međunarodnog programa. Nekoliko strelaca je njegovom neposrednom zaslugom ušlo u državnu reprezentaciju.

Kao sportski strelac, postigao je brojne rezultate. aktuelni je rekorder Jugoslavije (i Srbije) poluautomatskom puškom sa nedostižnih 283 krugova, prvak države vazdušnim oružjem, višestruki je osvajač medalaj na svim nivoima takmičenja i u više navrata, ekipni osvajač prvih mesta na državnim šampionatima.

Strelci

SD „Bečkerek 1825“ – Družina je dobila priznanje „Bronzana meta“ za sveukupni rad u oblasti sportskog streljaštva i izuzetne rezultate od osnivanja do danas. Strelci Družine u poslednjih dvadesetak godina suvereno vlada šampionatima države u seniorskoj konkurenciji. Ove rezultate krase, pre svega, dva nacionalna (još uvek aktuelna) rekorda i brojne titule od kojih je dvadeset šampionskih na državnom nivou i još mnogo više na ostalim nivoima i međunarodnim turnirima. Istaknuti strelci, pored nagrađenih, su i: Šari Đorđe, Kostovski Zoran, Mrdalj Milan, Bošnjaković Ljubiša, Markov Marija, Tomić Anika, Dimitrijević Gordana, Vučetić Žarka, Pivač Marija, Beljin Marko.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh