I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Stonoteniseri – paraolimpijci osvojili tri medalje na Evropskom prvenstvu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin upriličili su danas u Gradskoj kući prijem za stonotenisere Gorana Perlića, Milana Zelena i Borisa Stoiljkovića, osvajače bronzanih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za paraolimpijce u Sloveniji kao i za njihovog trenera Slađanu Krsmanović.

Gradonačelnik je, čestitajući im, rekao da je to zaista sjajna vest i veliki uspeh za Srbiju.

– Od ukupno šest osvojenih medalja, tri je u Zrenjaninu, što je ponos svakog Zrenjaninca. Moram reći da sam i ja veoma ponosan što smo bar malo zaslužni za bolje uslove treniranja naših takmičara – rekao je gradonačelnik.

Fordomanija

On je ukazao da Grad Zrenjanin izdvaja značajna sredstva za sport, a da deo pripada i ovim takmičarima, kao i strelcima koji, kako je naveo, ostvaruju fantastične rezultate.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.


– Nastavićemo u tom pravcu, a pokušaćemo da im popravimo uslove za treniranje i da unapredimo njihov trenažni proces – dodao je gradonačelnik Janjić.

Govoreći o takmičenju Perlić je kazao da je uspeh neočekivan i veliki, ali da iza toga stoji veliki rad i odricanje.

Podrška lokalne samouprave

– Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Gradu, gradonačelniku i ljudima koji vode ovaj grad i koji su godinama podržavali i cenili ono što mi radimo, tako da je taj rezultat morao doći, kad – tad. Nadamo se još boljoj saradnji u budućem preriodu i još boljim rezultatima i uspehu – rekao je Perlić.

Ukazao je da se do sada nije dogodilo da tri paraolimpijca osvoje i u naš grad donesu tri medalje.

– Ovo je za nas ipak istorijski poduhvat, a tome je doprineo zajednički rad i zato se svima zahvaljujem – poručio je Goran Perlić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh