I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Stonoteniseri pokazali humanost – prikupljena pomoć za Marinu i Nastasju

Stonoteniseri Banata i Stenesa su pokazali da imaju veliko srce.

Marina Kovačev (levo) i Nastasja Nedimović sa porodicom

Oni su, na čelu sa predsednikom Dmitrom Majstorovićem i šefom stručnog štaba Draganom Klajićem, organizovali humanitarni turnir. U sali u Aviv parku se okupilo tridesetak učesnika, među kojima su bili prvotimci Banata i Stenesa, ali i rekreativci, koji su došli da se uključe u humanitarnu akciju.

Svaki igrač je uplatio kotizaciju, a ukupna suma je odmah uplaćena na žiro račune, namenjene lečenju Marine i Nastasje, teško obolelih devojaka iz Bečeja.

I Taxi Zrenjanin

MARINA KOVAČEV

Marina Kovačev je više od jedne decenije pokretala i aktivno učestvovala u velikom broju različitih događaja, među kojima su i humanitarne akcije, i time svojim angažmanom pomogla mnogima. Sada je njoj potrebna pomoć dobrih ljudi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Njoj  je odstranjen tumor u čeonom delu mozga, glioblastom, koji je najagresivniji primarni tumor mozga. Operacija je prošla uspešno, ali jedan deo nije bilo moguće otkloniti, te je sprovedena i radiološka terapija. Zbog toga je narednih pet meseci neophodno sprovoditi hemioterapije tokom kojih je potrebno jačati njen imuni sistem.

Broj tekućeg računa je 340-32295876-73.

Nastasja Nedimović

Nastasja Nedimović, nekad Knežević, bivša reprezentativka Srbije u vaterpolu, potom i sudija, bije bitku sa opakom bolešću. Stasi, majci dvoje dece, potrebna je pomoć kako bi nastavila da živi sa svojom porodicom.

Njena borba je počela 31. oktobra 2016, kad je u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane.

Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza – multipli mijelom (rak koštane srži), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina, koji nagrizaju kosti i prave lezije (rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive).

Porođena je hitno carskim rezom, dva meseca pre termina, pri čemu su polomljena rebra i grudna kost. Tada je ostala skroz nepokretna.

Usledilo je pet ciklusa hemoterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Nastasja je mogla ponovo da sedi i hoda. Odrađena je i transplantacija koštane srži.
Maligniteta i dalje ima u malom broju. I borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja.

Broj žiro računa na koji možete pomoći Stasi je: 115-0381600674042-32, Telenor banka.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh