I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Stonoteniseri pokazali humanost – prikupljena pomoć za Marinu i Nastasju

Stonoteniseri Banata i Stenesa su pokazali da imaju veliko srce.

Marina Kovačev (levo) i Nastasja Nedimović sa porodicom

Oni su, na čelu sa predsednikom Dmitrom Majstorovićem i šefom stručnog štaba Draganom Klajićem, organizovali humanitarni turnir. U sali u Aviv parku se okupilo tridesetak učesnika, među kojima su bili prvotimci Banata i Stenesa, ali i rekreativci, koji su došli da se uključe u humanitarnu akciju.

Svaki igrač je uplatio kotizaciju, a ukupna suma je odmah uplaćena na žiro račune, namenjene lečenju Marine i Nastasje, teško obolelih devojaka iz Bečeja.

I Taxi Zrenjanin

MARINA KOVAČEV

Marina Kovačev je više od jedne decenije pokretala i aktivno učestvovala u velikom broju različitih događaja, među kojima su i humanitarne akcije, i time svojim angažmanom pomogla mnogima. Sada je njoj potrebna pomoć dobrih ljudi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Njoj  je odstranjen tumor u čeonom delu mozga, glioblastom, koji je najagresivniji primarni tumor mozga. Operacija je prošla uspešno, ali jedan deo nije bilo moguće otkloniti, te je sprovedena i radiološka terapija. Zbog toga je narednih pet meseci neophodno sprovoditi hemioterapije tokom kojih je potrebno jačati njen imuni sistem.

Broj tekućeg računa je 340-32295876-73.

Nastasja Nedimović

Nastasja Nedimović, nekad Knežević, bivša reprezentativka Srbije u vaterpolu, potom i sudija, bije bitku sa opakom bolešću. Stasi, majci dvoje dece, potrebna je pomoć kako bi nastavila da živi sa svojom porodicom.

Njena borba je počela 31. oktobra 2016, kad je u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane.

Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza – multipli mijelom (rak koštane srži), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina, koji nagrizaju kosti i prave lezije (rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive).

Porođena je hitno carskim rezom, dva meseca pre termina, pri čemu su polomljena rebra i grudna kost. Tada je ostala skroz nepokretna.

Usledilo je pet ciklusa hemoterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Nastasja je mogla ponovo da sedi i hoda. Odrađena je i transplantacija koštane srži.
Maligniteta i dalje ima u malom broju. I borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja.

Broj žiro računa na koji možete pomoći Stasi je: 115-0381600674042-32, Telenor banka.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh