I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

300 osnovaca i srednjoškolaca na Republičkom prvenstvu u stonom tenisu (VIDEO)

ZrBizNet

Zrenjanin je danas i sutra domaćin republičkog prvenstva za osnovne i srednje škole u stonom tenisu, a takmičenje u Kristalnoj dvorani je danas svečano otvorio pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura.

– Posebnu pažnju dajemo razvoju predškolskog i sportskog, a nedavno smo razgovarali i o unapređenju studentskog sporta. Danas i sutra domaćini smo najmlađim stonoteniserima sa teritorije 32 okruga, iz čitave Srbije. Kada je taj sport u pitanju, Zrenjanin ima stonoteniski klub Banat, koji je perjanica stonog tenisa u gradu i u zemlji i nadamo se da će i iz ovog takmičenja izrasti neki budući asovi koji će naslediti naše reprezentativce i predstavljati naš grad u najboljem svetlu – rekao je Salapura.

PerSu marketi

Organizatori takmičenja su Savez za školski sport Srbije, Grad Zrenjanin, Saveza za školski sport Zrenjanina, uz podršku Sportskog saveza grada Zrenjanina, Javne ustanove “Sportski objekti” i Stonoteniskog kluba Banat. ovo prvenstvo okupilo je oko 300 prijavljenih učenika iz cele zemlje. Danas će snage odmeriti učenici osnovnih škola, a sutra srednjoškolci.

– Zrenjanin je uvek bio grad sportova, uslovi za jedno ovakvo takmičenje su idealni i svim učesnicima želim puno uspeha – rekao je predsednik Saveta za školski sport grada Zrenjanina, Milan Radaković.

Otvaranju su prisustvovali i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Saveza za školski sport grada Zrenjanina Jovan Lekić i direktor JU “Sportski objekti”, Bojan Mijatov.

MAJSTOROVIĆ: OVAKVA TAKMIČENJA SU VAŽNA ZA STONI TENIS

Kapiten Banata i seniorski reprezentativac Srbije, Ilija Majstorović, podsetio se svojih školskih nastupa i istakao da je Zrenjanin po prvi put domaćin školskog prvenstva na državnom nivou.

– Mislim da deci ovakva takmičenja dosta znače, pogotovo ako se vrate u svoju školu sa nekim dobrim rezultatom i sigurno imaju dosta toga lepog da prenesu svojim drugarima i nastavnicima. Organizacija ovakvog takmičenja je dobra za naš grad i naša dva kluba, Banat i Stenes. Nadam se da ćemo biti uspešni domaćini. Mogu da istaknem da u poslednje vreme u Zrenjaninu raste interesovanje za stoni tenis među najmlađima. Ovaj sport se poslednjih godina visoko kotira na lestvici sportova u gradu, dosta su na popularizaciji učinili i mediji, prateći naše uspehe, a doprinelo je tome i otvaranje stonoteniske sale za treninge i rekreaciju u Aviv Parku. Najperspektivniju decu priključujemo polako treninzima prvog tima – zaključio je Ilija Majstorović.

Danas su u Kristalnoj dvorani na programu takmičenja za osnovce, a sutra nastupaju srednjoškolci.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh