I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Stipendije Pokrajinskog sekretarijata za sport dodeljene za 77 sportista i 16 trenera

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu  šestu godinu za redom stipendira najbolje perspektivne i talentovane sportiste i pruža podršku stručnom usavršavanju sportskih stručnjaka.

Projekat Sportski talenti Vojvodine traje od 2012. godine sa ciljem identifikacije mladih talentovanih sportista, kontinuiranog praćenja njihovih rezultata, permanentnog testiranja u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta i ulaganja u njihov razvoj i napredak.

„Učešće Anje Crevar i Viktora Nemeša na Olimpijskim igrama u Brazilu pokazuju koliko je važna i značajna podrška u kadetskom i juniorskom uzrastu. Ove godine obezbedili smo dodatna sredstva za stipendije za sportiste neolimpijskih sportova i podršku mladim sportskim stručnjacima; za nas u Sekretarijatu nema razlike između olimpijskih i neolimpijskih sportova – izjavio je  Vladimir Batez pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Među 77 sportista kojima je dodeljena stipendija su i zrenjaninci: karatista Đorđe Salapura iz KK „Zrenjanin“, potom odbojkašica Rada Perović iz ŽOK „Klek“, rukometaš Branko Tomić RK „Proleter“, kik bokserka Marina Đekić KBC „Internacional“, kuglaš Vuk Boškov KK „Banat“, rvač Sebastijan Kolompar RK „Proleter“, a iz našeg regiona stipendija je još dodeljena i karatisti Vladimiru Brežančiču iz KK „Mladost“ iz Novog Miloševa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

U 2017. godini poziv za predlaganje kandidata za stipendiranje upućen je svim pokrajinskim granskim savezima, nadležnim za olimpijske i neolimpijske sportske grane. Svoje predloge dostavilo je 30 saveza za 127 kandidata, 77 sportista i 51 sportistkinju. Kandidati su uzrasta 14 do 20 godina i pored naslova nacionalnih prvaka u svojim uzrasnim kategorijama, većina ih ima i veoma značajne međunarodne rezulatate.

Na predlog stručne Komisije, pokrajinski sekretar za sport i omladinu doneo je odluku da se stipendira 77 sportista i sportistkinja iz 30 sportova, 42 sportista i 35 sportistkinje u mesečnom neto iznosu od 15.000,00 dinara.

Savezi olimpijskih i neolimpijskih sportova su predlagali i perspektivne mlade trenere za stručno usavršavanje. Od ukupno 25 predloga iz 24 sporta, u okviru godišnjih programa pokrajinskih sportskih saveza finansiraće se 16 sportskih stručnjaka, od kojih su dve sportske stručnjakinje. Među njima je i trener u KK „Kristal“ Marija Kresović.

Ukupno opredeljena sredstva za ove namene su 4 miliona dinara.

izvor: sio.vojvodina.gov.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh