I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Step aerobik – idealna aktivnost za gubljenje kilograma

U osnovi, step aerobik trening predstavlja fizičku aktivnost kojom se utiče na povećanje snage, brzine, izdržljivosti, koordinacije, ravnoteže, gipkosti…

Popaj step aerobik

Redovnim treniranjem može se uticati na razvijanje motoričkih sposobnosti, a sve to pomaže da se postigne lepši izgled, pravilno držanje, lepo oblikovani mišići nogu. Bitna stvar je dobro naučiti osnovne korake, jer iz dobre tehnike proizilaze i bolji efekti vežbanja.

Cilj step aerobika jeste postupno savladavanje koreografije svojstvenim metodičkim postupcima, kako bi se moglo ući i ostati u aerobnom režimu, koji traje dovoljno dugo da se pokrenu fiziološke promene u organizmu. Svaki čas step aerobika sastoji se od unapred određenih i osmišljenih delova koji se uz propisani ritam muzike odvijaju po unapred određenom redosledu i to od zagrevanja, glavnog dela časa, pa do smirivanja i istezanja.

PerSu marketi

Još jedna bitna karakteristika je i duži rad u srednjem intenzitetu, što kao rezultat ima uspešno sprečavanje nagomilavanja masnih naslaga. Koreografija na steperu nekad je veoma zahtevna, što može da odbije pojedine vežbače, ali će za istinske ljubitelje plesnih koraka i dobre muzike to sigurno biti izazov. Oni koji su uporni, kada savladaju osnovne korake, sve više počinju da primećuju efekte treninga, a to znači da je, što je vežbač motorički sposobniji, veći i efekat samog step treninga.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Popaj step aerobic

Prednost step aerobika u odnosu na ostale programe jeste neprestano penjanje i spuštanje s klupice, što kao rezultat ima izuzetno veliku potrošnju kalorija, ubrzanje metabolizma i fantastičan uticaj na donji deo tela. Penjanje na platformu pri brzini muzike od 120 bpm, sa biomehaničkog aspekta jednako je brzini hodanja od 4, 82 km/h, što znači da izuzetno blagotvorno deluje na lokomotorni aparat, a sa fiziološkog stanovišta učinak step aerobika na plućni i kardio sistem može se uporediti sa trčanjem od 11, 26 km/h, što je za prosečnu populaciju veoma visok intenzitet treninga.

Faze časa step aerobika čine: zagrevanje, glavni deo časa, smirivanje, istezanje i opuštanje. Takođe moraju se zadovoljiti i određeni principi, a to su: postupnost (od jednostavnijeg ka složenijem), opterećenje, progresivnost, uravnoteženost, primerenost vežbačima, ritmičnost, učestalost treninga.

Step aerobik možete vežbati u prijatno uređenom prostoru „Popeye Gym“, odnosno fitnes centra i teretane „Popaj“, koja se nalazi u Gimnazijskoj ulici.

Termini step aerobika:

Ljubinka– ponedeljak, sreda i petak 19:30 i 20:30

Kristina – ponedeljak, sreda i petak 20:30

Više informacija putem telefona 023/602-625 ili na facebook stranici.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh