I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Steffani: Dovedite formu do savršenstva uz novu vrstu treninga

Dovedite vašu formu do savršenstva uz novu vrstu treninga. KrossFit je sport 21. veka. Sve je popularniji u svetu i po prvi put se pojavljuje u našem gradu.

CrossFit slika1

Šta je KrossFit?

Nastao je u Americi, tako što su američki treneri došli na ideju da stvore savršenog sportistu. Krosfit je zaista odličan program za sve koji žele da povećaju intenzitet vežbe i ubrzaju proces razvijanja i jačanja mišića, istope višak masnih naslaga, oblikuju svoje telo…

PerSu marketi

KrossFit je kombinacija treninga snage, eksplozivnih vežbi (vežbe koje podrazumevaju maksimalno angažovanje mišića sa ciljem da povećaju snagu i brzinu), trening brzine, olimpijski stil i trening snage podizanja tegova, vežbe koje se oslanjaju na težinu tela, gimnastičke i vežbe izdržljivosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dok radite sve ovo, Krossfit cilja na glavne komponente fizičke kondicije: kardiorespiratorni fitnes, izdržljivost, mišićna snaga, fleksibilnost, snaga, brzina, agilnost, ravnoteža, koordinacija i preciznost. Čitav Crossfit trening uključuje celo telo i podrazumeva guranje, povlačenje, trčanje, veslanje i čučnjeve.

crossfit slika2

Postoje na stotine Krossfit vežbi. Evo nekoliko primera:

Power Cleans (trening snage): Brzo i snažno podizanje tega sa poda do visine ramena i vraćanje na pod.

Burpee (legionari): Vežba u koju je uključena samo snaga tela. Početni položaj je stajanje, potom se brzo spustite u čučanj sa rukama na podu, potom (bez pomeranja ruku) noge zabacite iza sebe u položaj za sklek, vraćate se u čučanj i jezgrovito skočimo u vis.

The Snatch (trzaj): Teg sa šipkom jezgrovito i brzo sa poda podignite iznad glave, gde je snaga ruku maksimalno uložena.

Thruster (tehnika podizanja tega): Vežba počinje u stojećem položaju, dok držite teg sa šipkom u visini ramena, dok Vam teg stoji na ovom mestu, spustite se u čučanj tako da Vam butine budu paralelno sa podom. Potom naglo stanite u stojeći položaj i podignite teg sa šipkom iznad glave. Ostale vežbe podrazumevaju različite vrste sklekova, zgibova i podizanja (tegova). U Krossfit treninzima se često koriste okrugli tegovi sa ručkom gore (Kettlebell), medicinke lopte, uže za penjanje, vijača i fitnes sprava za veslanje.

Kome se preporučuje KrossFit trening?

Preporučuje se svima, koji žele da dovedu svoju formu do savršenstva u najkraćem roku, bez obzira na pol i uzrast. Treninzi se prilagođavaju individalnim sposobnostima svakog vežbača.

KrossFit treninzi se održavaju sredom i petkom u 21:00, kao i nedeljom u 16:00 časova u Fitness centru Steffani

Prvi trening je besplatan!

KrossFit treninge drži diplomirani kondicioni trener sa višegodišnjim iskustvom u Krossfitu, Darko Krsman, koji je u Novom Sadu privukao veliko interesovanje za Krossfitom.

Zahvaljujući Fitness klubu Steffani našim sugrađanima se pruža mogućnost da se upoznaju sa Krossfitom i da treniraju u najboljim uslovima.

Vrhunski fitnes stručnjaci iz centra „STEFFANI“ vas srdačno očekuju na već poznatoj adresi Đure Jakšića 14 u dvorištu bivše Sloge Mideri. Za sve dodatne informacije možete pozvati na tel: 062.18.44.057 ili posetiti facebook stranicu Fitnes Centra „Steffani“

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh