I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Srpski badminton karavan stigao do Zrenjanina

U Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin“, sutra, 1. novembra, uodržaće se Međuškolski badminton turnir, ujedno prvo zvanično takmičenje u Zrenjaninu. Početak takmičenja je u 10 časova, ulaz je slobodan.

 

badminton Marko Bubalo Srpski badminton karavan stigao je i do Zrenjanina. U subotu, 1. novembra 2014, u organizaciji Badminton kluba Banat i Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, biće održan drugi ovogodišnji Međuškolski badminton turnir. Na taj način grad na Begeju će dospeti na mapu badminton događaja u Srbiji, budući da će ovo biti prvi put da se u njemu održava neko zvanično takmičenje u ovom sportu.

Za medalje u pojedinačnoj konkurenciji, pod svodovima OŠ “Žarko Zrenjanin”, boriće se preko 50 takmičara iz 20-tak škola iz šest gradova – Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Vršca, Pančeva i Zrenjanina. Na “meniju” će biti okršaji u tri uzrasne katregorije. Jednu će činiti badmintonci i badmintonke od I do IV razreda, drugu od V do VI, a treću od VII do VIII. Start takmičenja, čiji su pokrovitelji Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije, Badminton savez Srbije i Grad Zrenjanin, a prijatelji Sportski savez Grada Zrenjanina, te kompanije “Yonex” i “Tin šped”, je u 10 časova. badminton plakat

PerSu marketi

– Svi mi, koji smo u organizaciji ovog turnira, sa nestrpljenjem očekujemo njegov početak. Činjenica da je ovo prvo zvanično badminton takmičenje u istoriji zrenjaninskog sporta čini veliku čast svima nama iz Badminton kluba Banat kao i Osnovne škole “Žarko Zrenjanin“. Ujedno predstavlja i veliku odgovornost da badminton predstavimo u najboljem svetlu zrenjaninskoj publici. Nadam se da ćemo uspeti da organizujemo ovo takmičenje na visokom nivou i tako napravimo dobar korak da ovaj turnir u perspektivi postane i tradicionalan. Veoma sam srećan i zbog velikog broja prijavljenih takmičara iz skoro svih badminton centara Srbije što obećava i dosta dobrih mečeva . Iako je takmičenje školskog karaktera, nadam se da će turnir imati priliku da vide i što više Zrenjaninaca jer badminton je sport koji to zaista i zaslužuje – kazao je predsednik Upravnog odbora BK Banat Darko Carić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Zrenjanina i MZ „Dolja – Crni šor“, obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelio održavanju Međuškolskog turnira u Zrenjaninu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh