I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Srebro Ivane Španović na Svetskom prvenstvu

Ivana Španović osvojila srebrnu medalju u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u dvorani u Portlandu. Ivanin skok od 7,07 metara ujedno je i nacionalni rekord Srbije.

Ivana Spanovic

Ivana Španović povela je nakon prve serije skokom od sedam metara, u drugoj je izmeren nešto manji rezultat od 6.88 metara, što je nije sprečilo da i dalje bude na vodećoj poziciji, čak ni nakon prestupa u trećoj i četvrtoj seriji. Kada je atmosfera dostizala vrhunac olimpijska šampionka Britni Ris skočila je u petoj seriji sedam metara i na kratkih pet minuta zauzela prvo mesto.

ivana-spanovic-portland

PerSu marketi

ivana-spanovic-portland 2

Dodatno motivisana Španovićeva joj nije ostala dužna kada je doskočila do 7.07 metara i vratila se na vodeće mesto. 

Međutim, Amerikanka Ris skočila je 7.22 metara u poslednjoj seriji i pokupila najsjajniju medalju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

ŠESTA MEDALJA SA VELIKIH TAKMIČENJA

Za Ivanu Španović ovo je šesta medalja sa svetskih i evropskih šamionata. Prošle godine je bila prvakinja Evrope u dvorani, 2014. je na šampionatu Evrope na otvorenom bila druga, a bronzane medalje je osvajala na svetskom prvenstvu na otvorenom 2013, svetskom prvenstvu u dvorani 2014. i na svetskom prvenstvu na otvorenom prošle godine.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh