I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Bojan Mijatov: Spremno dočekujemo Eurobasket i Univerzijadu u odbojci

Infrastruktura je svakako polazna tačka razvoja svakog sporta i sportski objekti su, shodno tome, neizostavni deo svake priče o sportu. Direktor Javne ustanove Sportski objekti, Bojan Mijatov, ističe da je u prošloj godini urađeno mnogo toga, kako bi sportisti imali još bolje uslove za rad, ali i da je 2019. godina – godina velikih izazova.

– Protekla godina je za nas bila dosta upešna. Imali smo veliki broj značajnih takmičenja, među kojima su bile i velike međunarodne sportske manifestacije, kao i zvanična evropska i svetska prvenstva. Sve učesnike smo ugostili kako treba i obezbedili im dobre uslove za nadmetanje. Ove godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u košarci za žene u seniorskoj konkurenciji. Zrenjanin će biti domaćin upravo grupi u kojoj igra reprezentacija Srbije, što je velika stvar za nas.

Zrenjanin će biti domaćin i Univerzijade u odbojci?

PerSu marketi

– Samo dve nedelje posle Eurobasketa očekuje nas Univerzijada u odbojci. Ova dva takmičenja će mnogo značiti za promociju grada Zrenjanina, Javne ustanove Sportski objekti, ali i za sve Zrenjanince, koji će u svom gradu imati priliku da prate ovako značajne manifestacije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prioriteti u 2019. godini su postavljanje novog parketa u Kristalnoj dvorani i rekonstrukcija Gradskog stadiona?

– Što se tiče infrastrukture 2018. godina je bila veoma dobra, zato što je lokalna sampuoprava uspela da dobije novac za rekonstrukciju atletskog stadiona. Očekuje nas postavljanje najmodernije atletske staze i reflektora. Radovi na sanaciji parketa u Kristalnoj dvorani su počeli krajem prošle godine. Uskoro očekujemo da će biti postavljen nov, „Junkersov“ parket, koji će ispuniti sve kriterijume neophodne za održavanje Evropskog prvenstva u košarci.

Novi parket je sertifikovan od nekoliko svetskih federacija?

– Kao direktor JU Sportski objekti, moram da kažem da sam veoma srećan zbog toga i verujem da će nas služiti u narednih dvadeset godina. Radi se o parketu, koji je licenciran od pet svetskih federacija – košarkaške, rukometne, futsal, badminton i hokej na travi (indoor). Sve to nam omogućava da možemo da budemo domaćini svih zvaničnih evropskih prvenstava u ovim sportovima. Na taj način postajemo konkurenti Novom Sadu i drugim velikim centrima, izuzimajući Beograd, koji ima bolje infrastrukturne uslove.

Kristalna dvorana

Pored novog parketa, Kristalna dvorana će uskoro dobiti i velike LCD ekrane?

– Uskoro nas očekuje i nabavka velikih LCD ekrana, što je veoma bitno, jer će većina kolektivnih sportova, pored infrastruktur, imati i sve tehničke mogućnosti za održavanje velikih takmičenja.

Takođe, planirani su i radovi na adaptaciji solarnih kolektora?

– Radili smo mnogo na održavanju objekata, bilo je mnogo sitnih popravki, adaptacija i rekonstrukcija. Sada je završen projekat za pre – adaptaciju solarnih kolektora, koji se nalaze na „Medisonu“. Oni trenutno nisu u funkciji, a naša želja je da ih povežemo na kotlove, koji se nalaze u Kristalnoj dvorani. Nova hala je mnogo veći potrošač energije i mislim da ćemo na taj način mnogo uštedeti. Sama investicija pre – adaptacije cevovoda će biti isplaćena kroz smanjivanje rashoda u naredne dve godine.

Gradski bazen je takođe jedan od prioriteta u Novoj godini?

– U 2019. godini moramo da se ozbiljno pozabavimo završetkom radova na Gradskom bazenu. Projekti i novac su obezbeđeni za zamenu dve trećine cevovoda na otvorenim bazenima. Cilj je smanjivanje rashoda na sistemu vodovodne mreže, jer smo do sada imali velike gubitke vode. Takođe, to će doneti bržu izmenu vode, biće mnogo jednostavnije održavanje bazena. Želimo da građanima Zrenjanina pružimo što bolju uslugu i kvalitetniju vodu.

Bojan Mijatov ističe da ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom.

– Veoma sam zahvalan lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Čedomiru Janjiću na pomoći i razumevanju. Podržava naše ideje, a mi se trudimo da sa realnim potrebama izlazimo pred Grad i radimo što bolje u službi sporta i rekreacije.

Kao sportista i kao trener ste proputovali ceo svet. Kakve uslove sportisti u Zrenjaninu u odnosu na ono što ste imali prilike da vidite u inostranstvu?

– U sklopu JU Sportski objekti se nalazi 11 jedinica, od kojih je 9 pokriveno infrastrukturno. Sa našim mogućnostima trudimo se da maksimalno obezbedimo uslove za održavanje trenažnih procesa i takmičenja u svim sportovima. Imamo veoma dobre uslove. Radnici Sportski objekata su veoma vredni i ažurni. Uvek dobijamo pohvale od sportista i sportskih funkcionera iz cele Srbije i inostranstva.

Prošle godine se povećao broj sportista i klubova, koji koriste sportske objekte?

– Oko 4.500 sportista i rekreativaca svakodnevno koristi objekte, koji se nalaze u sastavu JU Sportski objekti. To je zavidan broj, kada se pogleda da na mesečnom nivou imamo oko 20.000 korisnika. Samom rekonstrukcijom „Medisona“ se dobila veća mogućnost za trenažne procese, jer sada imamo tri terena za kolektivne sportove i dva terena za pojedinačne sportove. U jednom satu istovremeno može da trenira pet klubova. Ukupno 93 kluba koristi naše usluge, koje su besplatne. Mali broj gradova obezbeđuje toliko velikom broju klubova sve za njihovo delovanje. Veoma nam je važno da svi klubovi, koji dolaze čuvaju imovinu grada i sve rekvizite. Drago mi je što se broj klubova povećao, jer ta deca koja treniraju,  ne nalaze se na ulici, ne koriste drogu i ne piju alkohol. Zato smo prepoznatljivi kao Grad sportova.

Vojni stadion

Kakva je situacija što se tiča Doma borilačkih sportova, Vojnog stadiona i Sportsko – rekreativnog centra Partizan?

– Izvšena je rekonstrukcija krovnog pokrivača, nemamo više curenje vode unutar objekta. Važno je što smo to rešili, posebno zbog činjenice da je ovaj objekat pod zaštitom države kao kulturni spomenik. Očekuje nas uskoro i rekonstrukcija dela borilačke sale, gde se nalazi Rvački klub Proleter. U „Medisonu“ ćemo takođe postaviti još jedan nivo izolacionih tabli na zidovima. Na Vojnom stadionu su planirani radovi na izolaciji zgrade. Što se tiče SRC Partizan, u ovoj godini ćemo objekat priključiti direktno na kanalizacionu mrežu. Imamo mnogo planova, a ako uradimo 80 posto od toga, biću veoma zadovoljan – zaključio je Bojan Mijatov i dodao da očekuje da će postavljanje parketa u Kristalnoj dvorani biti završeno između 20. i 23. januara.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh