I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Sportsko odeljenje u Zrenjaninskoj gimnaziji

Sportski Savez grada Zrenjanina, povodom Međunarodnog dana sporta, obaveštava sportsku javnost, a posebno učenike završnih razreda osnovnih škola, da će od jeseni u zrenjaninskoj Gimnaziji početi da radi sportsko odeljenje.

gimnazija-zrenjanin-seksualno-obrazovanje

Ideja za osnivanjem sportskog odeljenja u zrenjaninskoj Gimnaziji aktuelna je više godina, a ove godine je sazrela, te će od jeseni početi da se realizuje.

– Osnivanju sportskog odeljenja, pored Sportskog Saveza, aktivan doprinos dali su i lokalna samouprava, kao i zrenjaninska GimnazijaOsnivanje odeljenja sportske gimnazije javilo se iz potrebe koje su iskazali đaci prilikom prethodnih upisa u I razred gimnazije, kao i na osnovu iskazane potrebe sportskih organizacija – ističe Simo Salapura, generalni sekretar SSGZ.

PerSu marketi

Sportsko odeljenje u okviru zrenjaninske gimnazije osnovano iz potrebe da se đacima, koji aktivno treniraju omogući nesmetano napredovanje u sportu kao i permanentno obrazovanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovo je jedina srednja škola u našem gradu koja pruža tu mogućnost. Nastava u okviru sportskog odeljenja prilagođena je potrebama učenika koji se aktivno bave sportom, kao i terminima treninga, pripremama za takmičenja i samim takmičenjima.

ZAŠTO UPISATI SPORTSKO ODELJENJE?

Plan i program je prilagođen sportistima. Odgovaranje se odvija po dogovorenim terminima. Nastava se odvija u međusmeni tako da đaci mogu treninge upražnjavati pre i posle nastave.

PREDNOSTI

– Učenici sportisti stiču obrazovanje prema nastavnom planu i programu opšteg tipa gimnazije koje određuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ključne razlike u organizaciji rada odeljenja Sportske gimnazije u odnosu na ostale su u tretiranju izostanaka učenika-sportiste kao i u potencijalnom određivanju termina provere znanja. O uslovima I načinu upisa, budući srednjoškolci biće naknadno informisani –  dodaje Salapura.

MEĐUNARODNI DAN SPORTA

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 23. avgusta 2013. godine usvojila rezoluciju kojom je 6. april proglašen za Međunarodni dan sporta. Ovaj datum je sećanje na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine. Rezolucija je doneta na specijalnoj sednici Generalne skupštine UN, na inicijativu tada predsedavajućeg GS UN Vuka Jeremića i Međunarodnog olimpijskog komiteta koga je predstavljao tadašnji predsednik Žak Rog. Pre donošenja Rezolucije Generalnoj skupštini se, u ime svetskih sportista, obratio Novak Đoković, zdušno podržavajući predloženu ideju – da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh