I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Dodeljene nagrade Sportskog saveza po 15. put – 26 dobitnika u 12 kategorija

Tradicionalna svečanost dodele godišnjih priznanja Sportskog saveza grada Zrenjanina održana je danas, po petnaesti put, u Baroknoj sali zrenjaninske Gradske kuće, uz prisustvo čelnika Grada Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga i predstavnika sportskih asocijacija i institucija Republike Srbije i AP Vojvodine.

Fotografije: Ivan Pančić

Za sportska dostignuća i rezultate u 2020. godini nagrađeno je 26 sportista, sportskih klubova, stručnjaka, sudija, donatora, propagandista u sportu, a dodeljena su i posebna priznanja i nagrada za životno delo. O najboljima je odlučivao Upravni odbor Sportskog saveza grada Zrenjanina, a priznanja su dodeljena u 12 kategorija.

PerSu marketi

 

Prisutne su na početku svečanosti pozdravili predsednik Sportskog svaeza grada Zrenjanina Rajko Petrović i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je napomenuo da je prethodna godina sportistima uskratila ono najvažnije – takmičenja, ali da su se oni i u takvim okolnostima pripremali i trenirali.

Istakao je da se sport još jednom uzdigao iznad problema sa kojima se suočilo društvo. Odao je i priznanje sportskim radnicima iz našeg grada koji su izgubili bitku s opakom bolešću – Ivanu Guti Grubačkom, Goranu Starčeviću i Radiši Dupljanoviću. Kao najznačajniji sportski domet naveo je proglašenje Zrenjanina za “Evropski grad sporta 2021”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Čitave prošle godine smo vredno radili da se na najbolji način predstavimo Evropskoj asocijaciji prestonica i gradova sporta. I uspeli smo, pre svega zahvaljujući vama, sportistima. Nakon što smo podsetili sportsku komisiju na sportske rezultate kojima se dičimo i uz pominjanje svetski poznatih imena, komisija za dodelu titule nije imala dileme da li treba da budemo “Evropski grad sporta” – rekao je gradonačelnik i podsetio na uručenje prvih sportskih pasoša rvačkim šampionima Evrope Nemešu i Datunašviliju.

Još se osvrnuo i na aktuelna sportska dostignuća zrenjaninskih kolektiva, plasman košarkašica i vaterpolista u najviši rang takmičenja.

– Uz odbojkašice, rukometaše, rvače, stonotenisere, kuglašice, širi se krug uspešnih u ekipnim sportovima. Želimo da se i dogodine zadrže u ovom stepenu takmičenja. Podržaćemo i takmičare u pojedinačnoj konkurenciji, svesni koliko je teško nastupati sam i osvajati medalje. Ovo je olimpijska godina u kojoj ćemo imati i predstavnike iz Zrenjanina, neka nam svima njihov plasman na Olimpijske igre i osvojena medalja budu podstrek za dalje uspehe na ličnom i poslovnom planu – poručio je gradonačelnik Salapura.

On je, zajedno sa predsednikom Sportskog saveza Srbije, Davorom Štefanekom, uručio nagrade najuspešnijim kadetima, juniorima i seniorima. U kadetskoj konkurenciji priznanje su zaslužili član Plivačkog kluba “Proleter” i Atletskog kluba “AS 023” Justin Cvetkov i članica Atletskog kluba “Banat” Dunja Sikima. Među juniorima su se najviše istakli plivač “Proletera” Ognjen Kovačević i odbojkašica Aleksandra Uzelac. U seniorskoj kategoriji, među sportistima u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, priznanja su dobili rvač “Proletera” Viktor Nemeš i odbojkašica ŽOK “Klek” Nevena Džamić.

U kategoriji neolimpijskih sportova, nagrađeni su junior i juniorka Bogdan i Tijana Drašković, članovi Kluba borilačkih sportova “Internacional”, Predrag Klepić, član Savate kluba “Banat”, među seniorima, i kuglašica “Kristala” Ljiljana Frenc, među seniorkama. U kategoriji sportista s invaliditetom nagrađen je sportista u više disciplina, član kluba “Hendi sport” Kristofer Švarc.

Najbolje kadetske sportske ekipe su Plesni klub “Fridens” i Rvački klub “Proleter”, juniorske ekipe su Kajak klub “Begej” i Vaterpolo klub “Proleter”, dok su u seniorskoj konkurenciji nagrađeni šampioni Srbije, Kuglaški klub “Kristal” i Rvački klub “Proleter”. Trener rvača, Vojislav Trajković, zaslužio je priznanje u kategoriji sportskih stručnjaka-trenera, dok su među sportskim radnicima nagrađeni Srđan Bogaroški, za trenerski rad u vaterpolo sportu i Dragan Jocić, plivački trener.

Zoran Stojačić je proglašen za stručnjaka u sportu, a fudbalski sudija Ivan Mikalački za sportskog sudiju. Posebno priznanje dodeljeno je organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin, najuspešniji propagandista u sportu je novinar Mile Novaković, a sponzor-donator Menjačnice “Spin” iz Zrenjanina.

Priznanje za životno delo uručeno je istaknutom pedagogu, treneru i sportskom funkcioneru u streljačkom sportu, u kom je proveo više od sedam decenija – Slavoljubu Grozdanovu.

U ime nagrađenih zahvalio se Mile Novaković. Današnju svečanost je umetničkim nastupom uveličala naša sugrađanka Milica Dosković, članica Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Moderator programa bio je sportski novinar i komentator Radio-televizije Vojvodine Lazo Bakmaz.

GODIŠNJA NAGRADA

SPORTSKOG SAVEZA GRADA ZRENJANINA 2020.

VIKTOR NEMEŠ
Kategorija: Sportisti u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a –Senior

DŽAMIĆ NEVENA
Kategorija: Sportisti u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a – seniorka

OGNJEN KOVAČEVIĆ
Kategorija: Sportisti u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK – a – junior

ALEKSANDRA UZELAC
Kategorija: Sportisti u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK – a – juniorka

JUSTIN CVETKOV
Kategorija: Sportisti u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK – a – kadet

DUNJA SIKIMA
Kategorija: Sportisti u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK – a – kadetkinja

KRISTOFER ŠVARC
Kategorija: SPORTISTA SA INVALIDITETOM – MUŠKARCI

PREDRAG KLEPIĆ
Kategorija: Sportisti u neolimpijskim sportovima – senior

LJILjANA FRENC
Kategorija: Sportisti u neolimpijskim sportovima – seniorka

BOGDAN DRAŠKOVIĆ
Kategorija: Sportisti u neolimpijskim sportovima – junior

TIJANA DRAŠKOVIĆ
Kategorija: Sportisti u neolimpijskim sportovima – juniorka

RK “PROLETER”
Kategorija: SPORTSKE EKIPE-SENIORI

KK “KRISTAL”
Kategorija: SPORTSKE EKIPE-SENIORKE

VK “PROLETER”
Kategorija: SPORTSKE EKIPE – JUNIORI

KK “BEGEJ”
Kategorija: SPORTSKE EKIPE – JUNIORKE

RK “PROLETER”
Kategorija: SPORTSKE EKIPE – KADETI

PK “FREE DANCE”
Kategorija: SPORTSKE EKIPE – KADETKINjE

VOJISLAV TRAJKOVIĆ
Kategorija: SPORTSKI STRUČNJACI – TRENER

SRĐAN BOGAROŠKI
Kategorija: SPORTSKI RADNIK

DRAGAN JOCIĆ
Kategorija: SPORTSKI RADNIK

DIPL.ING. ZORAN STOJAČIĆ
Kategorija: STRUČNjACI U SPORTU

IVAN MIKALAČKI
Kategorija: SPORTSKI SUDIJA

CRVENI KRST ZRENJANIN
Kategorija: POSEBNO PRIZNANjE

MILE NOVAKOVIĆ
Kategorija: PROPAGANDISTA

MENJAČNICA „ SPIN“
Kategorija: SPONZOR-DONATOR

SLAVOLJUB GROZDANOV
Kategorija: ŽIVOTNO DELO

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh