I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Sportski savez grada Zrenjanina i Laslo Šuranji dobitnici Spartakove nagrade

Najveće priznanje u oblasti sporta u AP Vojvodini, nagrada „Jovan Mikić Spartak“, dodeljena je juče u svečanom amfiteatru Sportsko-poslovnog centra „Vojvodina“.

To je bila 49. Dodela ove prestižne Nagrade u organizaciji Sportskog Saveza Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na samoj svečanosti, pozdravne govore održali su Boba Sibinkić, predsednik Upravnog odbora SSV i Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara za oblast sporta.

Spartakova nagrada, u 11 kategorija za koje se dodeljuje, pripala je i Sportskom savezu Grada Zrenjanina.

I Taxi Zrenjanin


– Sportske manifestacije, razne aktivnosti i akcije koje Sportski savez Grada Zrenjanina realizovao u 2016. godini imaju posebnu važnost i značaj, a priznanja koja se dodeljuju daju puni smisao tome. Velika je čast biti među ovogodišnjim laureatima i jedan od 85 dobitnika Sparatkove nagrade iz Zrenjanina. Naravno, to je i obaveza da u narednom periodu radimo još bolje. Zahvalio bih se Gradu Zrenjaninu, sportskim organizacijama i sportskim radnicima, stručnim službama i organima Sportskog saveza Grada Zrenjanina koji su umnogome doprineli dobijanju ovog priznanja, rekao je Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nagrada „Jovan Mikić Spartak“ ustanovljena je 1967. Godine kao najveće sportsko priznanje u AP Vojvodini.

SPARTAKOVA NAGRADA I ZA LASLA ŠURANJIJA

Među dobitnicima ovogodišnjeg priznanja je i član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom „Olimp“, Laslo Šuranji, koji je zahvaljući osvajaću čak dve medalje sa paraolimpijade u Riju, zaslužio eptitet najboljeg u kategoriji sportista sa invaliditetom.

Za svoj dosadašnji rad, i doprinos razvoju sporta, kako na lokalnom, tako i na pokrajinskom i republičkom nivou, zrenjaninski sportski savez je više puta nagrađivan. Savez je dobitnik Majske nagrade, Povelje „Kapetan Miša Anastasijević“, kao i nagrade grada Zrenjanina.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh