I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Sportske igre mladih uz koncert Sare Jovanović

Sportske igre mladih održaće se u Zrenjaninu po prvi put, u sredu 22. jula sa početkom u 17 časova, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

Sportske igre

Prisutnima su se obratili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu Zlatana Ankić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura, koordinator školskog sporta za Srednjobanatski okrug Jovan Lekić i Ivan Mikalački koordinator Kancelarije za mlade.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je gradu pripala izuzetna čast da organizuje ovakav događaj i zahvalio se Vladi Republike Srbije što je prepoznala Zrenjanin kao grad sportova, grad mladih, grad koji ima perspektivu i grad u kom ovakve igre mogu da se održe.

Fordomanija

Sportske igre 2

 

– Grad Zrenjanin pruža podršku u organizaciji Sportskih igara mladih i naša je želja da i narednih godina budemo domaćini ovakvih dešavanja. Ovo je jedan od načina da promovišemo svoj grad, ali je istovremeno i prilika da sva deca uzimajući učešće u manifestaciji, pokažu svoje mogućnosti. Takođe želimo, da deca iz našeg grada ostvare sjajne rezultate na takmičenjima i da se ponosimo njihovim uspesima – istakao je Santovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Svoje učešće na Sportskim igrama mladih mogu da prijave deca i mladi uzrasta od 6 do 14 godina i to na sam dan takmičenja – od 16.30h, na platou kod Vojvođanske banke gde će se ova manifestacija i održati. Kako je objasnio Lekić, discipline u kojima će se učesnici nadmetati biće između dve vatre, trka na 60 metara, kao i fudbalski turnir 3 na 3 u terenu na naduvavanje, ali i žongliranje (glavom i nogom), navlačenje užeta i razne druge igre iznenađenja za decu i odrasle. Učesnike očekuju majice, medalje i pehari, a pobednici nastavljaju takmičenje u Beogradu.

– Osim svečanog otvaraja, potom i sportskog nadmetanja, u večernjim satima je planiran vatromet i koncert pevačice Sare Jovanović – rekao je Salapura i u ime Sportskog saveza pozvao sve članove, trenere i sportiste da se prijave i učestvuju u ovim igrama.

Pomoć u organizaciji pružiče i Kancelarija za mlade, angažujući volontere. Pobednike Sportskih igara u Zrenjaninu očekuje takmičenje u Beogradu, nakon kojeg će najuspešniji pojedinci i ekipe iz Srbije otići na besplatno letnje putovanje na finale u Split, gde će se susresti sa ekipama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh