I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Sport kao najbolji put za inkluziju osoba sa smetnjama u razvoju

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima, koja traje već šest godina i to veoma uspešno, na zadovoljstvo i dece i roditelja.

Naime, Udruženje „Suncokret“ kao nosilac projekta i Karate klub Zrenjanin kao partner, zajedno su uz pomoć Kompanije NIS i Grada Zrenjanina organizovali šesti po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari.

– Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i solidarnost su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja učestvovanje u raznim aktivnostima sa sportistima sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti, kaže Nikola Mančev, zrenjaninski karatista i višegodišnji učesnik inkluzivnih kampova.

– Ovogodišnji kamp okupio je tridesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba Zrenjanin“ i Udruženja „Suncokret“, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa njihovim vršnjacima koji nemaju problema u razvoju. U proteklih šest godina kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 450 sportista – kaže Simo Salapura, koordinator kampa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem, šestom kampu koji se tradicionalno održao na Deliblatskoj Peščari u ŠRC „Čardak“ u periodu od 21. do 26. jula, bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“ i „Inspiracija“: Izabela Prec, Ivana Cvekić, Darko Trajlov, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

-Tokom kampa realizovali smo sledeće aktivnosti: radionice veština, igre bez granica, kviz, žurku, pravljenje zastave kampa, gledanje edukativnih filmova, pravljenje kolača, zatim smo imali izlet i naravno svakodnevni program treninga kaže Izabela Prec, koja je koordinirala radioničarskim aktivnostima na kampu. Generalni pokrovitelj 6. Inkluzivnog kampa bila je Kompanija NIS i Grad Zrenjanin, a partneri u realizaciji projekta bili su još Kompanija „Dijamant“, Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“, JP “Vojvodinašume“, „Mat trade“ i Specijalistička ordinacija medicine sporta „Sportrehamedica“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh