I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

SP u kuglanju: Radovan Vlajkov svetski šampion (VIDEO)

Omladinska muška kuglaška reprezentacija Srbije osvojila je šampionsku titulu na Prvenstvu sveta u Brnu sa novim svetskim rekordom od 3.890 čunjeva.

Radovan Vlajkov

 

U reprezentaciji Srbije su: Robert Ernješi 679, Marko Antić 616, Igor Kovačić 697, Milorad Vojnović 598, Zrenjaninac Radovan Vlajkov 684, Alen Kujundžić 616, rezerve su bile David Lainščak i Balaž Kovač, selektor Vojko Pavlović).

PerSu marketi

Srebna medalja pripala je Mađarskoj sa 3.769 čunjeva, dok je bronzu osvojila Slovačka sa 3.731 čunjem. Stari svetski rekord držali su Nemci 3.739 čunjeva sa Šampionata sveta za omladince u Bolcanu u Italiji 2008.

Ovo je treća uzastopna svetska titula omladinske reprezentacije Srbije. Bili su šampioni sveta 2010. u Rijeci i 2012. u Baucenu. Radovan Vlajkov je bio član reprezentacije i u Rijeci i u Baucenu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

VLAJKOV OTKROVENJE ŠAMPIONATA

Radovan Vlajkov, naš peti igrač, je otkrovenje šampionata. Njegovu igru „snimao“ je kompletan stručni štab nemačke reprezentacije. Imali su šta da vide: prvi set 175 (107 u pune, u „čišćenju“ dve devetke u 21. i 29. hicu), drugi set 176 (106 u pune, dve „devetke“ u „čiššćenju“ u 18. i 24. hicu), treći set 162 (109 u pune, jedna „devetka“ u „čišćenju“ u 28. hicu) i četvrti set 171 (118 u pune uz tri „devetke“ za redom u 9, 10. i 11. hicu ).

– Meni jer ovo lični rekord, stari je bio 656 čunjeva – rekao je Vlajkov.- Imao sam u poslednjem setu malo problema, peškir je počeo da mi se „linja“ i na dlanu mi je ostajao frotir pa nisam mogao da držim kuglu kako treba. Odbranili smo titulu i presrećan sam.

U pojednačno finale koje je na programu danas (nedelja, 18. maj) plasirali su se Robert Ernješi, Radovan Vlajkov, Igor Kovačić, Alen Kujundžić i Marko Antić. Kovačić, Vlajkov i Ernješi drže prva tri mesta i u sjajnoj su poziciji da se bore za medalje u kombinaciji (sabiraju se rezultati ekipnog i pojedinačnog dela) jer je četvrti rezultat 660 čunjeva (Babos, Mađarska).

– Ovo je najbolja generacija u svetskom kuglanju u istoriji – rekao je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović i zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta Srbije.- Rekord koji su postavili teško da će ko dostići, osim ako u Srbiji za neku godinu ne stasa nova generacija kuglaških vanzemaljaca…Ponosni smo što imamo ovakve mlade igrače kao i na sjajnu atmosferu, drugarstvo i jedinstvo obe omladinske selekcije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh