I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Slobodan Janjić: Malta je zemlja iz snova

Slobodan Janjić, nekadašnja perjanica KMF SAS, ima za sobom uzbudljivu godinu. Na početku sezone je zaigrao za italijanski klub Citta di Sestu, koji je tada ušao u seriju A. Nakon tri meseca se preselio sa Sardinije, malo južnije, na Maltu, gde je osvojio i Kup Malte.

Slobodan Janjic

– Pred sam kraj polusezone, došlo je do izvesnih problema sa sponzorima, pa sam napustio Italiju i ubrzo je usledila ponuda sa Malte. Tada sam rešio da, tako reći, „spasem“ sezonu i odem na Maltu – kaže Slobodan Janjić.

Da li se isplatio taj potez, s obzirom da Malta nema visok kvalitet futsala?

PerSu marketi

– U finansijskom smislu, pun pogodak! Zaista korektan i stabilan klub. Maksimalno sam ispoštovan sa te strane. Što se tiče sportske strane, nivo futsala je veoma slab, ali Maltežani sve više ulažu u futsal.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Koliko ima stranaca u malteškom futsalu?

– Klub se zove Balzan, kao i klub velikog fudbala, koji već godinama igra kvalifikacije za Ligu šampiona i Kup UEFA. Ima veliki broj stranaca – Brazilaca, Španaca, Hrvata, Bugara… To su sve odlični futsal igrači, koji će svoje znanje i iskustvo preneti na malteške igrače i omogućiti im da napreduju u ovom sportu. Ima i mnogo Srba na Malti. Bivši igrači sa naše prvoligaške i drugoligaške scene velikog fudbala su tamo već dugi niz godina. Moram da spomenem bivšeg igrača Bežanije, Aleksandra Ribića, koji mi je mnogo pomogao da se prilagodim životu na Malti. 

Dao si 15 golova za polusezonu i osvojio Kup Malte. Nisi prihvatio poziv za produžetak saradnje?

– U ovom momentu moji planovi su vezani za futsal. Želim da igram na što višem nivou i da se oprobam u najjačim ligama Evrope, ukoliko se za to ukaže prilika. Planiram da se jednog dana vratim na Maltu i da tamo ostanem da živim. To je zaista zemlja iz snova, a narod je izuzetno dobar.

Slobodan Janjic futsal

Pred nama je Evropsko prvenstvo, koje se održava u beogradakoj Areni, u januaru sledeće godine. Kakva su očekivanja?

– Želim da što spremniji dočekam šampionat Starog kontinenta. Nadam se odličnom rezultatu, koji će svima nama omogućiti da karijere nastavimo u nekim od najboljih klubova Evrope. Siguran sam da je ova generacija sazrela da konačno napravimo pravi rezultat. Predvođeni magičnim Kocićem i jednim od najboljih golmana na svetu, Aksentijevićem, ne plašimo se nikoga. Siguran sam da niko neće moći da nas zaustavi ka našem cilju. Ne krijem, naša želja je da postanemo prvaci Evrope.

Karijeru nastavljaš u Rumuniji? 

– Da, u Temišvaru. Klub se zove Informatica i ima 5 standardnih reprezentativaca Rumunije. Plan je da se „napadne“ titula. Izabrao sam Temišvar, jer očekujem kvalitetan rad i podizanje forme na visok nivo, što mi je izuzetno važno i zbog predstojećeg šampionata Evrope. Takođe, na izbor su uticali i privatni razlozi, jer živim u Jaši Tomić, samo 30 kilometara od Temišvara – dodao je Janjić na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh