I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Školsko PS u badmintonu: Zrenjanincima tri medalje

Mladi igrači Badminton kluba Banat imali su u subotu, 25. januara, priliku da se okušaju na  školskom badminton turniru koji je održan u Osnovnoj školi „Jefimija“ u Obrenovcu.

Jovan Stojkov šampion, Bogdan Drašković treći (članovi BK Banat su u plavim majicama)

Jovan Stojkov šampion, Bogdan Drašković treći (članovi BK Banat su u plavim majicama)

Naime, ovaj turnir je već postao tradicionalan pošto se već više godina održava sa velikim uspehom, te se smatra školskim badminton prvenstvom Srbije. Turnir predstavlja važan razvojni program badminton saveza Srbije i Beograda, koji se uspešno primenjuje uz pokroviteljsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Turnir je koncipiran tako da na njemu mogu učestvovati samo deca osnovno školskog uzrasta i podeljen je u kategorije do 4. razreda, od V – VI razreda i kategoriju od VII – VIII razreda kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

I Taxi Zrenjanin
Članovi BK Banat sa trenerom Darkom Carićem

Članovi BK Banat sa trenerom Darkom Carićem

Kako su mladi igrači BK Banat uglavnom učenici OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, oni su tako ovoga puta branili boje svoje škole i to sa mnogo uspeha. Na turniru je učestvovalo čak 7 učenika iz našeg grada, a osvojeno je i 3 medalje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Najsjajnije odličje poneo je Jovan Stojkov u kategoriji učenika V i VI razreda, srebrnu medalju je osvojio Nemanja Ubavić u kategoriji VII i VIII razreda, dok je Bogdan Drašković bio treći u kategoriji V i VI razreda i tako osvojio bronzanu medalju.

– Pored medalja još više hrabri odlična igra koju su naši badmintonci prikazali, a svoje badminton umeće imaće priliku ponovo da pokažu već za mesec dana na A turniru za juniore u Pančevu. Pre njih će na borilišta izaći i stariji zrenjaninski badmintonci u borbi za nove bodove na B rang listi na turniru koji će se 8. februara održati u Železniku – rekao je trener BK Banat, Darko Carić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh