I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

SKIZ posetio predsednik Parastreličarskog saveza Srbije

Streličarski klub invalida SKIZ  osnovan je 2011. godine. Zamisao je da to bude klub ljubitelja streličarstva, koji će popularizovati ovaj sport u našem gradu, bez obzira da li su invalidi ili ne.

Zbog nedostatka prostora, prvih nekoliko godina, klub su činili entuzijasti zaljubljeni u ovaj sport, koji su pokušavali da pronađu rešenje za prostor u kojem bi mogli da vežbaju, bez obzira na vremenske uslove.

Pre dve godine uspeli su da dobiju na korišćenje potkrovlje Gradskog bazena, kao zatvoreni prostor i teren iza bazena na kome mogu da treniraju kada im vremenske prilike to dozvoljavaju.

I Taxi Zrenjanin

Sa konačnim regulisanjem prostora, u klub su počeli da dolaze i novi članovi, a sa novim članovima, rađale su se nove ideje i nove želje. Jedna od želja je bilo da se isprobaju i kao takmičari.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Članovi “SKIZ”-a, su prvi put ove godine ušli u takmičarske vode. Na prvom državnom takmičenju u Smederevu osvojili su tri medalje (zlatnu, srebrnu i bronzanu), a na turnirima u Šajkašu i Subotici su osvojili ukupno 6 zlatnih medalja. Osvajanje medalja pokazalo im je da su na dobrom putu i da ukoliko nastave da rade na sebi mogu da očekuju još bolje rezultate.

Učestvovanje na turnirima članovima kluba nije donelo samo medalje, već i upoznavanje sa kolegama streličarima iz cele Srbije, sa kojima mogu da razmenjuju mišljenja i iskustva, kao i upoznavanje sa članovima Parastreličarskog saveza Srbije. Zahvaljujući tome, klub SKIZ je posetio predsednik Parastreličarskog saveza Srbije, Ivica Špehar i njegov sin Jovan, takođe streličar.

Članovi kluba su, na zajedničkom treningu, imali priliku da čuju stručne savete od dugogodišnjeg trenera i državnog rekordera. Pored saveta usko vezanih za streličarstvo, konstruktivno se razgovaralo o budućnosti kluba i njegovih članova.

SKIZ će nastaviti da radi na popularizovanju ovog veličanstvenog sporta, kako kroz učestvovanje na takmičenjima, tako kroz otvorene treninge, kao i do sada. Nadaju se da će u skorijoj budućnosti moći da pokrenu i treninge za najmlađe, a što se tiče odraslih, oni su dobrodošli na svakom treningu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh