I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Simo Salapura dobitnik prestižne nagrade“Jovan Mikić Spartak“

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnji uspešni karatista i  trener, a sada sportski radnik, dobitnik je najznačajnijeg pokrajinskog priznanja u oblasti sporta – nagrade Sportskog saveza Vojvodine „Jovan Mikić Spartak“.

Simo Salapura i Vladimir Batez (Foto: Dragan Burnać)

Simo Salapura je proglašen za najboljeg sportskog radnika, a u obrazloženju nagrade se navodi da pruža veliki doprinos razvoju sporta ne samo u gradu, nego i široj okolini.

– Čast je i zadovoljstvo biti jedan od ovogodišnjih laureata, ali ujedno i obaveza imajući u vidu tradiciju ovog priznanja, ali i veličinu imena, koja ga nose.
Zahvalio bih se sportskim organizacijama, koje su me predložile za ovo prestižno priznanje, a veliku zahvalnost dugujem i Gradu Zrenjaninu, koji nekoliko godina unazad progresivno ulaže finansijska sredstva u sportske organizacije, ali i u sportsku infrastrukturu. Bez te podrške, sigurno, ne bi bilo ni uspeha sportskih organizacija, ni sportskih radnika – rekao je Simo Salapura za Ilovezrenjanin.

PerSu marketi

Nagrade „Jovan Mikić Spartak“ dodeljene su po 52. put, u Kulturnoj stanici “Eđšeg“ u Novom Sadu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nagrada koja nosi ime slavnog sportiste dodeljuje se od 1967. godine. Ona se dodeljuje za postignute vrhunske rezultate i doprinos afirmaciji i razvoju sporta na teriotoriji AP Vojvodine. Dosad ju je, pored ovogodišnjih laureata, dobilo 882 sportista i sportskih radnika i organizacija.

Vrhunskim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i sudijama priznanja su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan.

Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos u oblasti sporta, uručena je istaknutom bivšem strelcu Idi Kabok.

Spartakova nagrada za sportistu 2019. uručena je reprezentativcu u kajaku Strahinji Stefanoviću, potom najboljem sportisti sa invaliditetom Dejanu Jokiću, strelcu iz Šida. U kategoriji trenera uručena su dva priznanja, koje su dobili Vladimir Jovičić, trener Džudo i sambo kluba “Slavija“ iz Novog Sada, i Zlatko Kesler, trener stonoteniske reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom i novosadskog SPIN-a.

U kategoriji sportske sudije dobitnica ovog priznanja je karate sudija Anđelka Šavija, a ovo vrhunsko priznanje u kategoriji sportskog radnika je dobio Simo Salapura.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh