I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Simo Salapura dobitnik prestižne nagrade“Jovan Mikić Spartak“

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnji uspešni karatista i  trener, a sada sportski radnik, dobitnik je najznačajnijeg pokrajinskog priznanja u oblasti sporta – nagrade Sportskog saveza Vojvodine „Jovan Mikić Spartak“.

Simo Salapura i Vladimir Batez (Foto: Dragan Burnać)

Simo Salapura je proglašen za najboljeg sportskog radnika, a u obrazloženju nagrade se navodi da pruža veliki doprinos razvoju sporta ne samo u gradu, nego i široj okolini.

– Čast je i zadovoljstvo biti jedan od ovogodišnjih laureata, ali ujedno i obaveza imajući u vidu tradiciju ovog priznanja, ali i veličinu imena, koja ga nose.
Zahvalio bih se sportskim organizacijama, koje su me predložile za ovo prestižno priznanje, a veliku zahvalnost dugujem i Gradu Zrenjaninu, koji nekoliko godina unazad progresivno ulaže finansijska sredstva u sportske organizacije, ali i u sportsku infrastrukturu. Bez te podrške, sigurno, ne bi bilo ni uspeha sportskih organizacija, ni sportskih radnika – rekao je Simo Salapura za Ilovezrenjanin.

PerSu marketi

Nagrade „Jovan Mikić Spartak“ dodeljene su po 52. put, u Kulturnoj stanici “Eđšeg“ u Novom Sadu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Nagrada koja nosi ime slavnog sportiste dodeljuje se od 1967. godine. Ona se dodeljuje za postignute vrhunske rezultate i doprinos afirmaciji i razvoju sporta na teriotoriji AP Vojvodine. Dosad ju je, pored ovogodišnjih laureata, dobilo 882 sportista i sportskih radnika i organizacija.

Vrhunskim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i sudijama priznanja su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan.

Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos u oblasti sporta, uručena je istaknutom bivšem strelcu Idi Kabok.

Spartakova nagrada za sportistu 2019. uručena je reprezentativcu u kajaku Strahinji Stefanoviću, potom najboljem sportisti sa invaliditetom Dejanu Jokiću, strelcu iz Šida. U kategoriji trenera uručena su dva priznanja, koje su dobili Vladimir Jovičić, trener Džudo i sambo kluba “Slavija“ iz Novog Sada, i Zlatko Kesler, trener stonoteniske reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom i novosadskog SPIN-a.

U kategoriji sportske sudije dobitnica ovog priznanja je karate sudija Anđelka Šavija, a ovo vrhunsko priznanje u kategoriji sportskog radnika je dobio Simo Salapura.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh