I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Seniorsko PS u mačevanju: Apsolutna dominacija Zrenjaninaca

Proteklog vikenda u sali Sportskog društva Crvena zvezda u Beogradu, održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije za seniore, najvažnije, a ujedno i poslednje takmičenje za sezonu 2013/14. Takmičari MK Omladinca osvojili su ukupno 8 medalja od kojih 3 zlatne, 1 srebrnu i 4 bronzane.

Šampion: Vladimir Petrović

Šampion: Vladimir Petrović

U subotu su na programu bile borbe floretom i sabljom, a prema očekivanjima Zrenjaninci u muškom floretu nisu imali ozbiljnu konkurenciju. Šampion Srbije postao je iskusni Vladimir Petrović, drugi je bio Miljan Kovačević, dok su dva treća mesta osvojili Nikola Petrović i Dimitrije Bugarin.

Odbranili ekipnu titulu u floretu: Bugarin, Petrović, Karavidin i Golić

Odbranili ekipnu titulu u floretu: Bugarin, Petrović, Karavidin i Golić

PerSu marketi

U ekipnom delu takmičenju, ekipa u sastavu Nikola Petrović, David Golić, Dimitrije Bugarin i Dina Karavidin nije imala nikakvih problema da odbrani titulu i u finalu je savladana ekipa Zvezde 45:25.

U ženskom floretu prijatno je iznenadila Teodora Golić, aktuelna pionirska prvakinja Srbije, koja je u seniorskoj konkurenciji uspela da se domogne bronzane medalje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U sablji za žene, bronzanu medalju sa prošlogodišnjeg šampionata, odbranila je Branislava Karavidin.

Zlato u maču: Ivan Bundalo

Zlato u maču: Ivan Bundalo

Ako se titule i pehari u muškom floretu bili očekivani i rezultat su višegodišnje dominacije u domaćim okvirima, u muškom maču nismo imali pojedinačnog prvaka države više od 10 godina, a upravo je u nedelju Ivan Bundalo uspeo da osvoji pobednički pehar, pobedivši u finalu Luku Nikolića (MK Silni), više nego ubedljivo rezultatom 15:5. Na ovaj način, Ivan je tituli juniorskog šampiona Srbije, dodao i najvredniju titulu, seniorskog prvaka Srbije za tekuću sezonu i krunisao fantastičnu sezonu.

– U ukupnom plasmanu po broju osvojenih medalja na državnim prvenstvima u svim oružjima i kategorijama, sa osvojenih 12 zlatnih, 7 srebrnih i 8 bronzanih medalja, MK Omladinac je i ove godine najuspešniji klub u državi – istakao je trener MK Omladinac, Petar Medarević.

Zajedno do uspeha: Romana Caran i Raško Mićić

Zajedno do uspeha: Romana Caran i Raško Mićić

ROMANA MAČEM DO ZLATA

U ženskom maču titulu je osvojila Zrenjaninka Romana Caran, bivša članica Omladinca, koja u ovom momentu nastupa za MK Vojvodina iz Novog Sada. Njen trener je takođe Zrenjaninac, Raško Mićić.

Sama činjenica da Romana na ovom Prvenstvu Srbije nije naišla na ozbiljniji otpor, svedoči o njenoj trenutnoj formi. Romana je više nego ubedljivo prva na domaćoj rang listi ove sezone, a pravi je kuriozitet da je ovo, iako se radi o najtrofejnijoj srpskoj takmičarki svih vremena kada je reč o međunarodnim nastupima, za nju tek drugi put u karijeri krcatoj trofejima da dođe do naslova seniorskog prvaka države.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh