I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Seka i Vanja obarali rekorde kod Švarcenegera

Reprezentacija Srbije u powerliftingu učestvovala je na Evropskom kupu – Arnold classic. Jedan od najvećih evropskih festivala sportova, održao se od 23.do 25.septembra čiji je glavni organizator poznati Arnold Švarceneger.

seka

Učestvovali su reprezentativci iz Beograda, Subotice i iz Zrenjanina, naši Vanja Števanov – državni prvak u bench presu i Aleksandra Aranitović, državna i balkanska prvakinja u powerliftingu (triatlonu).

Prvo i takođe najveće takmičenje do sada za naše reprezentativce, bilo je i više nego uspešno. Prvog dana nastupio je Vanja u kategoriji do 83 kg. Vanja je dokazao da je u bench pressu nepobediv, sa podignutih 170kg. Oborio je državni rekord, ujedno i postavio novi.

PerSu marketi
vanja-stevanov

Vanja Števanov

seka-aranitovic

Aleksandra Seka Aranitović

Aleksandra je nastupila drugog dana takičenja u kategoriji do 52 kg . Takođe, oborila je državni rekord i postavila novi u sve tri discipline. Treba napomenuti da je Aleksandra do sada na svakom takmičenju obarala svoj rekord i postavljala sve veći zadatak za svoje rivalke.
Arnold classic je jedino takmičenje u kojem se svi takmičari zajedno boduju, bez obzira kojoj kategoriji pripadaju. Ovo je jedno od najtežih takmičenja za ovaj sport upravo zbog ovakvog kriterijuma i velike konkurencije. Aleksandra se uprkos prehladi sa kojom se mučila, najbolje plasirala i uspela da dođe do rekorda. Treće mesto joj je izmaklo za samo 5 bodova. Vanji je pripalo osmo mesto.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

aleksandra-aranitovic
– Ovo je jedno veliko iskustvo za naše Zrenjanince. Prvo veliko nadmetanje sa vrhunskim sportistima među kojima su dokazaIi da i oni pripadaju. Veliki uspeh za Aleksandru i Vanju. Do kraja godine ih očekuju državna prvenstva u bench presu i powerliftingu. Nadamo se da ce Zrenjanin biti bogatiji za jos zlatnih odličja.
Takođe jedna velika zahvalnica za Grad i Opštinu Zrenjanin koja je omogućila da odemo na ovo takmičenje – istakao je Miodrag Gligić, prvi čovek kluba Steffani, za koji se Seka i Vanja inače takmiče.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh