I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Karatisti osvojili sedam medalja na Svetskom fudokan šampionatu

U nemačkom gradu Štutgartu proteklog vikenda održan je 8. svetski fudokan karate šampionat i kup za decu WORLD FUDOKAN FEDERATION – WFF.

Učestvovalo je 1950 takmičara iz 44 zemalja sveta, u tri dana takmičilu su se kadeti, juniori, omladinci, mlađi seniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji.

PerSu marketi

Zrenjaninci su nastupali na ovom šampionatu u sledećem sastavu: Srđan Marić i Goran Samolovac u sledećim kategorijama-kate,sportske borbe,fukugo,tamashiwari,tsumeai,tradicionalne borbe i borba tim.

Srđan i Goran su ostvarili sjajan rezultat osvojivši 7 medalja i to 1 zlato, 1 srebro i 5 bronzi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Goran je osvojio sledeće: zlato u disciplini tsumeai, bronza u disciplini katama, bronza u disciplini tamashiwari i bronza u disciplini Fudokan sportske borbe.


Goran je ovom medaljom u katama ispisao istoriju, naime ovo je prva medalja u katama u seniorskoj konkurenciji sa svetskog i evropskog prvenstava posle 50 godina koja je stigla u Zrenjanin.

Srđan je osvojio sledeće: srebro u disciplini Fudokan sportske borbe, bronza u disciplinama tradicionane borbe i bronza u borba timu Marić, Pavlović i Đuričić iz KK Crvena Zveda Beograd.

Naredni događaj koji predstoji jeste Evropski kup u Češkoj gde će nastupati Srđan Marić sledećeg vikenda.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh