I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Sebastijan Kolompar u reprezentaciji Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u rvanju

Novi Sad je od 4. do 10. marta domaćin Evropskog prvenstva u rvanju za seniore do 23 godine.

Očekuje se nastup 600 sportista iz 36 zemalja.

Reprezentaciju Srbije u grčko-rimskom stilu predstavljaće 10 rvača čije su borbe na programu 4. 5. i 6. marta. Eliminacije su u 10.30h, a finala u 18.00h.

– Za nas su to najvažniji dani jer znamo da u slobodnom stilu i rvanju za žene ne možemo da računamo na neke značajnije rezultate jer ti stilovi kod nas nisu razvijeni ni mnogo zastupljeni – kaže dr Milorad Dokmanac pred početak ove značajne smotre.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Petrušić, Trajković i Kolompar (arhiv IloveZrenjanin)

U grčko rimskom stilu po mom mišljenju imamo 4 ozbiljna kandidata za osvajanje medalje. To su Sebastijan Kolompar iz RK Proleter,  Žarko Dickov iz RK Radnički – Beograd, Andrija Maletin iz RK Partizan te Sebastijan Nađ koji je i na prošlom Evropskom osvojio medalju.

– Prošli put kada je Novi Sad bio domaćin seniorskog prvenstva Evrope to se pokazalo kao veliki motivacioni faktor i naši takmičari ostvarili su vrhunske rezultate. Mogu li to da ponove i ovi za nijansu mlađi?  – Tada su osvojene 3 seniorske medalje, rezultat koji se ne pamti. Želimo da to ponove i ovi mladići jer su oni naslednici generacije koja polako odlazi, Štefaneka, Maksimovića, Frisa. Perjanice i inspiracija ove generacije su braća Nemeš koji su na upravo završenom Svetskom kupu u Mađarskoj osvojili dve medalje – zaključio je dr Dokmanac.

dr Milorad Dokmanac

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh