I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Sarić peti na Evro – kupu u Pakšu

U mađarskom gradu Pakšu održan je jedan od najmasovnijih evropskih kupova za juniore u džudou.

Dušan Sarić (beli kimono)

Na turniru je učestvovalo oko 388 takmičara iz 33 zemlje širom sveta. Na ovom turinru je učestvovao i predstavnik OJK Proleter MD iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije, Dušan Sarić. On se takmičio u kategoriji do 81 kg, a u toj konkurenciji se našlo ukupno 48 takmičara.

U prvom kolu Sarić je bio slobodan zbog trenutne pozicije na svetskoj IJF listi (74. mesto). U drugom kolu za protivnika je imao Marsela Vereša (Mađarska) i njega je veoma lako savladao u parteru iponom. U trećem kolu protivnik mu je bio Aleksandre Arenčibija (Kanada) i posle uvodnog minuta bez poena, Sarić je u drugom minuta iskoristio loš napad protivnika i efektno ga bacio na ipon.

I Taxi Zrenjanin

U četvrtfinalnom meču protivnik je bio takođe Kanađanin, Aleks Marineau. Od samog starta meča Sarić je bio dominantniji i bolji borac i posle uvodnog ispitivanja snaga krenuo je u potpunu kontrolu meča i uspeo je protivnika 4 puta da baci za wazari i tako se plasira u polufinale. U polufinalu protivnik je bio reprezentativac Švajcarske, Lukas Vitver.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dušan Sarić (levo) u akciji

– Nije meč počeo kako smo očekivali i veoma brzo je Vitver našao rešenje i uspeo da savlada Sarića i tako ga pošalje u meč za bronzu, gde mu je protivnik bio Portorikanac, Adrian Gandia. U tom meču je Sarić dobro počeo borbu međutim u drugom minutu je napravljena greška, koju je protivnik vešto iskoristio i zasluženo dobio meč – rekao je trener Tomislav Kohajm.

Uprkos porazu u meču za bronzu, ovo je najbolji plasman i rezultat za Dušana Sarića i sa novih 40 bodova biće plasiran među 40 najboljih boraca na svetskoj IJF listi. Naredni turnir i šansa za nove bodove i možda karta za Evropsko prvenstvo biće u tumunskom gradu Aradu, sredinom avgusta.

Trener Dušana Sarića na ovom turniru je bio Tomislav Kohajm.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh