I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Sanja Cvrkota se priprema za operaciju, ali i za odbranu mastera

Naša najbolja karatistkinja, Sanja Cvrkota, nedavno je doživela veoma neugodnu povredu prednjih ukrštenih ligamenata. 

Sanja Cvrkota (2)

– Trenutno savijam koleno pod 90 stepeni, a da bih mogla da idem na operaciju, moram ga skroz savijati. Radim vežbe kod kuće, idem na bazen, držim led… Videćemo kojom će to brzinom ići.  Ma, nisam mogla da savijem nogu nimalo kad su mi skinuli longetu, sad sam super – uz osmeh priča Sanja.

Kako si reagovala kada ti je doktor potvrdio da se radi o teškoj povredi?

PerSu marketi

– Kada su mi stigli rezultati bila sam očajna, preplakala sam ceo dan. Od sutra sam „iskulirala“ i shvatila da jeste strašno, ali da ne mogu ništa da uradim, osim da se potrudim da oporavak traje malo kraće. Tako da sam sad ok, ali sam svesna da će posle operacije će biti teško.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sanja Cvrkota vezbe

Sanja Svrkota vezbe posle povrede

Koliko će trajati oporavak?

– Operacija je zakazana za 12. maj. Rekao mi je doktor da će oporavak trajati od 6 do 8 meseci. Za profesionalnog sportistu to je izuzetno dug period, ali obećavam, vratiću se na „tatami“ još bolja i jača – poručuje karatistkinja Lazareva i reprezentacije Srbije, koja će period odsustva sa treninga i takmičenja iskoristiti za pripremu master rada na katedri za srpski jezik i književnost, na fakultetu u Novom Sadu, a odbranu rada planira čim prohoda posle operacije ligamenata.

  • Divider

  • Divider
Na vrh